Güney Koreli öğretmen, Kore gazisini ziyaret ederek minnettarlığını iletti

Güney Koreli öğretmen, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kore Gazisi Mehmet Kara'yı ziyaret ederek, "Ülkemin kurtuluşu adına size minnettarım." diyerek teşekkür etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Manavgat'a Comenius Projesi kapsamında gelen Güney Koreli öğretmen Cha Ok Park, Side'de yaşayan 85 yaşındaki Kore Gazisi Mehmet Kara'yı ziyaret ederek, Türk askerinin 62 yıl önce ülkelerini işgalden kurtardığı için teşekkür ederek, minnettarlığını bildirdi.

Üniversite'yi Seul'de bitirdikten sonra yüksek lisans için Danimarka'ya gittiğini belirten Park, hayatında ilk defa kendi ülke toprakları için savaşan bir Türk Kore gazisiyle tanışmanın heyecanı içinde olduğunu söyledi. Park, "Çok heyecanlıyım. Bu benim için en mutlu gün. Ülkemizi işgalden kurtarmaya gelen bir Türk Kore gazisiyle birlikteyim. Bundan güzel mutluluk olamaz. Güzel insan gazi Mehmet Kara'ya bir öğretmen olarak minnettarım. O bizim için canını ortaya koyarak savaştı. Bizim için savaşan şehit ve gazi olan tüm Türk askerine minnettarım." diye konuştu.

Kore Gazisi Mehmet Kara da 17 ay Kore'de kaldığını ve bugüne kadar kendisini 5 Koreli öğrencinin daha ziyaret ettiğini söyledi. Kara, Koreli öğrenci ve öğretmenlerin ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu anlattı. Gazi Mehmet Kara, ziyarete gelenlere, yaşadığı acı dolu hatıralarını anlattığını ve daha önce ziyaret eden 5 üniversite öğrencisinin tercüman yardımı ile konuşmaları göz yaşları içinde kayıt altına aldıklarını kaydetti.

Kara, "Koreli öğretmenin ziyareti beni mutlu etti. Tek isteğim, 62 yıl önce savaştığım yerleri yeniden görmek. Bu tür ziyaretler beni gururlandırıyor. Nasıl gururlandırmasın, birlikte aynı gemide Kore'ye gittiğim 178 arkadaşımdan 62'si şehit oldu. Bazıları da ağır yaralanarak sakat kaldı. " dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber