SESİAD üyeleri, Yemen'de ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı

Kurban Bayramı münasebetiyle Konya'nın Seydişehir ilçesinden yola çıkarak Yemen'e giden Seydişehir Sanayici ve İşadamları Derneği (SESİAD) üyeleri, Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile Taiz ve Sana'da ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yemen'de Taiz şehrinde kurban keserek et yardımı yapan iş adamlarında Ali Tosun, "Burada her kapıya bir yardım paketi bıraksak yeridir, ayrıca buradaki Taiz Yemen-Türk Koleji öğretmenlerininde hizmetleri takdire şayandır. Onlarla beraber bayram geçirmek bize mutluluk verdi." dedi.

Ailelerin kapısına kadar giden Seydişehirli hayırseverler, zaman zaman duygusal anlar yaşadı. İş adamı Zafer Akbaba, "Zor şartları yerinde görerek Müslüman kardeşlerimizin yanında olmak çok farklı. Burada halkın ekonomik durumu çok kötü." diye konuştu.

SESİAD üyesi Mustafa Koçak ise evlerinden binlerce kilometre uzaklıkta bayramın buruk geçtiğini, fakat Yemen'de Türk öğretmenlerle beraber olup burada yardıma muhtaçlara yardım etmenin sevinciyle bir bayram geçirdiklerini ifade etti. Koçak, gelecek sene yine böyle bir ülkede bayram geçirmek istediğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber