Ünye'de Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet'in 89. yılı Ordu Ünye'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Bayramı kutlama programı Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti. Törene Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Koçdemir, Emniyet Müdürü Ömer Akara, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven Murat, İl Genel Meclis Üyesi Fahri Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Av. Ahmet Çamyar, CHP İlçe Başkanı Orhan Bodancı, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, ?Büyük milletimizin tarihindeki en parka başarılardan biri olan Cumhuriyetimizin 89. yıl dönümünü kutluyoruz. Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk'ü onun kahraman silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları kahraman yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet ve şükran ile anıyoruz. Bizi millet olarak bir arada tutan toplumsal bütünlüğümüzü dayanışmamızı sağlayan Cumhuriyet yemininin temelinde ülkesine sadakatle balı tüm vatandaşların eşitliği ve özgürlüğü düşüncesi vardır. Demokratik cumhuriyet dil, din, inanç cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığıdır. Kadının erkekle eşit hale gelmesin toplumsal ve kamu hayatında hak ettiği yeri almasını sağlayan demokrasi ve Cumhuriyet'tir. Aydınlık bir gelecek kurmak için yepyeni fırsatların doğduğu dönemde istikrasızlık bizim kaderimiz değildir asla da olmayacaktır. 21. yüzyılda her alanda alansız bir rekabetin yaşanacağı bütün toplum olmayı başarmış ülkelerin ileri geleceği bir yüzyıl olacaktır. Cumhuriyetimizin en önemli özelliği herkes tarafından benimsenmiş, kucaklanmış olmasıdır. Bu Cumhuriyetimizin demokrasimizin en önemli güvencesi ve varlığıdır. Bu anlamlı günde hep beraber el ele kenetlenelim. Bölünmez bütünlüğümüze demokrasimize devletimize karşı saldırılara hep beraber omuz omuza verelim.? şeklinde konuştu.

Şiir okuma, folklor gösterisi, halat çekme yarışı, yumurta yarışması ve çuval yarışması gibi etkinliklerin de yer aldığı kutlama töreni resmit geçit ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber