Genç kızın organları, nakil bekleyen hastalara umut oldu

Şanlıurfa'da beyin ölümü gerçekleşen 21 yaşındaki genç kızın organları, birçok hastaya umut oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen böbrek ameliyatı ile 45 yaşındaki hasta hayata ikinci defa ?merhaba' dedi.

Şanlıurfalı bir ailenin, beyin ölümü gerçekleşen 21 yaşındaki genç kızlarının organlarını bağışlaması birçok hastaya umut oldu. Diyarbakır'da böbrek nakli bekleyen Selim Yıldız (45), bu şekilde hayata bir kez daha ?merhaba' dedi. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuşan Selim Yıldız, "Böylesi bir operasyonu Diyarbakır dışında yapmaya kalksak hem maddi, hem de manevi açıdan yıpranırdık. Yüce Rabb'ime şükürler olsun, bu günleri de gördük. Kendi memleketimizde böbrek nakli yapılması, takdire şayan bir olay. Çok mutluyum." şeklinde konuştu.

DEAH'ta böbrek nakliyle hayata dönen sadece Selim Yıldız'ın yanı sıra 55 yaşındaki Kadri Atan da 50 yaşındaki eşi Bedriye Atan'a böbreğini verdi. Eşinin rahatsızlığı nedeniyle gözlerine uyku girmediğini belirten 55 yaşındaki Kadri Atan, "İki yıldır diyalize giren eşimin sağlının köklü bir çözüme kavuşmasını istiyorduk. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başarıyla organ nakli yapıldığını duymuştuk. Hiç tereddüt etmeden başvuruda bulunduk. Doktorlar, doku uyumu halinde nakil yapabileceklerini söyledi. Gerekli tetkik ve tahliller sonucu naklin yapılabileceğine karar verildi. Başarılı geçen operasyon sonrası eşim sağlığına kavuştu. İkimiz de çok mutluyuz.? şeklinde konuştu.

Eşinin böbreği başarıyla kendisine nakledilen 50 yaşındaki Bedriye Atan ise tarifi imkânsız duygular içinde olduğunu söyledi. Bedriye Atan, ?Başarılı geçen ameliyat sonrası sağlığıma kavuştum.? ifadesine yer verdi.

Başarılı geçen nakil operasyonları sonrası hastaların durumunun gayet iyi olduğunu belirten DEAH Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, şunları söyledi: "Beşinci organ nakli operasyonumuzu da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Organ nakli ekibimiz büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Gerek bölgemiz ve gerekse ülkemiz genelinde ne kadar çok nakil bekleyen hasta olduğunu düşünürsek, sorumluluğumuzun ne denli büyük olduğu daha iyi anlaşılır. Organ bağışının büyük bir sevap olduğu herkes tarafından biliniyor. Bu nedenle biz Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak zaman zaman hastanemiz bünyesinde yaptığımız eğitim içerikli sempozyum ve toplantılarda, organ bağışına sık sık değiniyoruz. Şanlıurfa ilimizden bir ailemiz, kızının beyin ölümü gerçekleşmesinden dolayı organını bağışladı. Kadavrayı alıp, bir insan kurtarmanın sevincini tüm personellerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz operasyonla yaşadık. Bu vesileyle bir kez daha organ bağışının ne denli önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Unutmayalım ki, bir hayat kurtarmak kadar güzel bir duygu olamaz. Herkesi organ bağışına davet ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber