Sarıkaya ve Aydıncık'ta Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı

Yozgat'ın Aydıncık ve Sarıkaya ilçelerinde Cumhuriyet Bayramı'nın 89. yıl dönümü törenle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sarıkaya Barboros İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törene Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, İlçe Jandarma Komutanı Davut Budak, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Törende Kaymakam Dönmez, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Program halk oyunları gösteriminin ardından tören geçişi ile sona erdi.

Aydıncık'ta ise Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlama programı Aydıncık Çok Programlı Lisesi bahçesinde devam etti.

Törene Aydıncık Kaymakamı Hakan Kafkas, Belediye Başkanı Bahattin Özger, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Engin, İlçe Emniyet Amire Savaş Durdu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende Kaymakam Hakan Kafkas günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kaymakam Kafkas, "Bugün burada, bu anlamlı günde, birçok yıkılışa ve dirilişe tanık olmuş Bozok diyarının şahitliğinde, yastığı mezar taşı, yorganı kar olanların şahitliğinde, başta Mustafa Kemal Atatürk, olmak üzere devletimizi kuranların manevi huzurunda, devletimizin en büyük gününü kutlamak için toplandık." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu ve halk oyunları oynadı. Program tören geçişi ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber