Asker ve polisin üniforması Bayburt'tan

Bayburt'ta faaliyet gösteren bir tekstil firması, Milli Savunma Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü personeli için üniforma üretiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 22:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdulkadir Nişancı

İzmir ve Manisa'da bulunan fabrikalarında da asker ve polis üniforması üreten Davos Tekstil Firması, yaklaşık 1,5 ay önce Bayburt Organize Sanayi Bölgesi'nde 500 kişi istihdam kapasiteli fabrika kurdu.

Firmanın İdari ve Mali İşler Koordinatörü Abdurrahman Aras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayburt'ta yaşanan işsizlik problemini gidermek için fabrika kurduklarını söyledi.

Bayburt'u güvenlik problemi bulunmaması nedeniyle tercih ettiklerini ifade eden Aras, "Dürüst insanların yaşaması ve hırsızlık gibi asayiş olaylarının olmaması da tercihimizde etkili oldu" dedi.

Kentin bütün bu iyi hasletlerine rağmen işsizlik nedeniyle sürekli göç verdiğine dikkati çeken Aras, "Bayburt'ta işsizliği ortadan kaldırarak, ülke ekonomisine katkıda bulunabilmeyi istiyoruz. Kentte sanayi kültürünün hayat bulması için çaba göstereceğiz" diye konuştu.

Kalifiye eleman bulmakta sıkıntı yaşadıklarını belirten Aras, "İşçi temini için İŞKUR ile işbirliğine devam ediyoruz. Fabrikada 80 kişi çalışıyor ancak asgari 150 işçiye ihtiyacımız var. İlerleyen dönemlerde yaklaşık 500 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz" dedi.

Abdurrahman Aras, Bayburt ekonomisine katkılarının yıllık ortalama 20 milyon lira olacağını anlatarak, şöyle devam etti:

"İşle ilgili bir sıkıntımız yok. Ordumuz ve emniyet mensuplarımız için burada hazırlayacağımız kıyafetlerde Bayburtlu kadın ve erkeklerin emeği, göz nuru olacak. Bayburt Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapısı için yetkililerden destek bekliyoruz. Organize sanayimizin suyu ve doğal gazı yok. Bu sorunların kısa sürede giderilmesini arzu ediyoruz."

-"Fabrika sayesinde göç azalacak"-

Fabrikanın dikiş bölümünde çalışan Sevil Okumuş, Bayburt'ta işsizliğin yüksek olduğunu belirterek, "Bu fabrikayı açanlara çok teşekkür ediyorum. İşsizlik nedeniyle halkımızın çoğu göç etmek zorunda kalıyor" dedi.

Fabrikanın, ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen ev hanımları için de iyi bir fırsat olduğunu ifade eden Okumuş, "Burada istihdam edildik. Fabrika sayesinde göç azalacak. İş adamlarından, Bayburt'umuza böylesi güzel atölyeler, fabrikalar açmasını rica ediyoruz" diye konuştu.

Burak Görücü ise fabrikada askeriye ve emniyet teşkilatına üniforma diktiklerini anlatarak, "Çalışmak için 25, 40 kilometre uzaktan gelenler var. Servis imkanı, yemek imkanı sağlıyorlar. Burası insanlara bir ekmek kapısı olarak açıldı" dedi.

Yayıncı: Murat Kaban

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber