Aynı anda iki ameliyat yapıldı

Antalya'da yaşayan emekli Yalçın Sezgin'e aynı anda koroner bypass ve anevrizma ameliyatı yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da yaşayan emekli 61 yaşındaki Yalçın Sezgin, bir hafta önce akşam saatlerinde göğüste yanma, baskı ve yürüme zorluğu şikayeti ile hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu koroner bypass ve anevrizma ameliyatı olması gerektiği belirlenen Sezgin, Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp Damar Cerrahisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan ve ekibi tarafından ameliyat edildi.

Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten Prof.Dr. Hüseyin Okutan, ?Hastamıza yapılan cerrahi işlem aort anevrizması ameliyatı. Hastamızın göğüste yanma ve baskı şikayetleriyle gelmesi sonucu, koroner anjiyografi yapıldı. Sonrasında aort damarında balonlaşma ve koroner damarlarında daralma tespit edildi. Koroner bypass ve anevrizma ameliyatı yapıldı? dedi.

SİNSİ HASTALIK

Anevrizmanın sinsi bir hastalık olduğunu kaydeden Prof. Dr. Hüseyin Okutan, şöyle konuştu: ?Çoğu zaman belirtileri tam anlaşılmayabilir. Eğer bu rahatsızlığa zamanında tanı konulmazsa anevrizmada patlama olabilmekte, hastada aniden yaşamını kaybedebilmektedir. Önceden tanı konulması hayati önem taşımaktadır. Yalçın beyin şu anki sağlık durumu gayet iyi, kendisini ameliyatının beşinci günü taburcu ettik.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber