Keresteciler dertlerini anlattı, milletvekili Şahin dinledi

İnegöl Keresteciler Odası Başkanı ve Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Baş Danışmanı Muzaffer Balcıoğlu, 1 Mayıs 2012'de yürürlüğe giren Katma Değer Vergisi (KDV) Genel Tebliği'nin, KDV mahsup ve iadelerinde firmalara zorluklar getirdiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balcıoğlu, BESOB'daki makamında, kendisini ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Hüseyin Şahin'e, yaşanan sorunları anlatıp çözümü için destek istedi.

Muzaffer Balcıoğlu, genişletilmiş haliyle ve oranlar artırılarak, uygulanmaya başlanan Yeni KDV Tevkifatı uygulamasının firmaları zora soktuğuna dikkat çekti. Balcıoğlu, ?Özellikle mahsup ve iadelerde de önemli zorluklarla karşı karşıyayız. 2000'li yıllardan beri mahsup uygulamaları yaygınlaştırmaya ve kolaylaştırmaya çalışırken, yeni uygulamada mahsuben iade taleplerinde dahi YMM ve inceleme raporları aranması, firmaları çok zora sokuyor. İlave külfetler ve maliyetlerle karşı karşıya kaldık.? dedi.

Uygulamanın, vergi dairelerinde de ilave bürokrasiye ve iş yüküne neden olduğuna dikkat çeken Balcıoğlu, KDV sisteminde nakdi iade ve mahsupların çok daha hızlı yapılmasını beklerken, yeni tebliğin mahsuben ve nakden iadeyi imkânsız hale getirdiğini söyledi. Firmaların, mal alırken ödediği KDV'yi tahsil edemez hale geldiğini savunan Muzaffer Balcıoğlu, ?Üstüne iadeler de gecikince devletten ciddi alacaklarımız ortaya çıktı. Aradaki farkı işletme sermayemizden karşılamaya çalışırken finans dengemiz bozuldu. Sizden beklentimiz, sistem iyice tıkanmadan ve firmalar daha da zora girmeden Maliye Bakanlığı'na, yaşadığımız sorunları anlatıp çözüm bulmanızdır.? şeklinde konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Şahin, KDV'nin daha etkin toplanabilmesi için Maliye Bakanlığı'nın Katma Değer Vergisi Genel Tebliği'nde değişikliğe gittiğini söyledi. Değişiklik ile katma değer vergisinde, tam tevkifat ve kısmi tevkifat yapılacak mal ve hizmetlerin kapsamı, tevkifat oranları, mahsuben ve nakden iadesi gibi konuların yeniden düzenlediğini belirten Hüseyin Şahin, ?Buradaki amaç, devletin KDV tahsilatını artırmaktır. Maliye Bakanlığı, bazı sektörlerde KDV tahsilatının yeteri kadar yapılamadığı için böyle bir uygulamaya gitti. Elbette her yenilik beraberinde bazı sıkıntıları getirir. Yeni uygulama ile ortaya çıkan sorunlar çözümsüz değildir. Bana aktardığınız sorunları Gelir İdaresi Başkanı Sayın Mehmet Kilci'ye ve sayın bakanımıza ileteceğim.? diye konuştu.

AK Parti'nin, devletin gelirlerini artırmak için sorun görülen bütün alanlarda sürekli düzenlemeler içinde olduğunu vurgulayan Şahin, şunları söyledi: ?Biz milletin partisiyiz. Her adımımız milletimiz içindir. Devletin hizmet üretebilmesi için gelire ihtiyacı var. Gelirleri de en adil şekilde toplayıp yine milletimize iade ediyoruz. Uygulamanın amacı, devletin KDV tahsilatını artırmaktır. Elbette yeni uygulamada sizleri zora sokan kısımlar yeniden gözden geçirilecektir. Bunun için gerekli girişimlere hemen başlayacağım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber