Senegal halkı, Mersin'den gelen kurban etleriyle bayram yaşadı

Mersin'den giden hayırsever işadamları dağıttıkları kurban etleriyle Senegal halkına bayram sevincini yaşattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Senegalli bir vatandaşın "Daha önce Fransızlar geldiler buraya ama bizi hep sömürdüler. Fakat sizler karşılıksız yapıyorsunuz. Sadece ücretini Allah'tan bekliyorsunuz." şeklindeki sözleri duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği üyesi bir grup, Kurban Bayramı'nı geçirmek üzere kardeş ülke Senegal'i seçti. İçlerinde eğitimcilerinde bulundu 13 kişi, Kurban Bayramı'nı Dakar kentinde geçirdi. Senegal'deki Yavuz Selim Okulları'nın öncülük ettiği programda kesilen kurbanlar ihtiyaç sahibi Senegal halkı ile paylaşıldı. Kendilerine kurban eti verileceğini duyan Senegalliler alanı doldururken etleri alan çocuklar ise büyük sevinç yaşadı.

Yavuz Selim Okulları Genel Koordinatörü Adnan Demir, Senegal halkının fakirliğine dikkat çekti. Demir buradaki insanların eti ancak Türkiye'den gelen insanların Kurban Bayramı'nda dağıtması ile görebildiklerini söyledi. Senegal'de insanların su sıkıntısı çektiğini kaydeden Demir, Senegal'in Müslüman bir ülke olduğu için birçok devletten yardım alamadığını ifade etti.

Mersin'den giden işadamlarının ASİAD Eğitim Komisyonu Başkanı İbrahim Güleç ise bu sene kurbanlarını kardeş ülke Senegal'de kesip dağıttıklarını söyledi. Senegal'de gördükleri manzaranın içler acısı olduğunu ifade eden Güleç, "Fakirliğin yoksulluğun diz boyu olduğunu müşahede ettik. Bu sefaleti görünce bayramı burada geçirmiş olmakla ne çok güzel bir iş yaptığımızı gördük. Onların sıkıntılarına ortak olduk. Halkın bu yardımları dört gözle beklediğini gözlemledik." ifadesini kullandı.

Geçen yıl 22 bin aileye dağıtılan kurban etlerinin bu sene İstanbul ve Mersin ile Almanya'dan gelen işadamları sayesinde 40 bin aileye ulaştığını anlatan Güleç, "Senegal halkı Türkiye ve özellikle Mersin'e teşekkür ettiler. Türk işadamlarının daha çok Senegal'e yatırım yapmasını istiyorlar. Ayrıca Senegalli öğrenciler de yüksek öğrenimlerini Mersin'de görmek istediklerini ifade ettiler." şeklinde konuştu.

Hediyeleri alan Senegalli bir vatandaş ise Türkiye'yi ve Türkleri çok sevdiklerini söyledi. Türk işadamlarının daha ince sağlık ocaklarını tamir edip evlerine su getirdikleri gibi mescit yaptığını ifade ederek şunları söyledi: "Daha önce Fransızlar geldiler buraya ama bizi hep sömürdüler. Fakat sizler karşılıksız yapıyorsunuz. Sadece ücretini Allah'tan bekliyorsunuz. Bizler sizleri çok seviyoruz. Allah'a sizi buralara getirdiği için şükrediyoruz. Burada hakiki manada maddi sıkıntılar yaşıyoruz. Sizler bayramlarınızı burada geçirerek bizlere bayram yaşatıyorsunuz."

Kendilerine diğer ülkelerden de bazen yardım geldiğine dikkat çeken bir başka Senegalli, "Özellikle Fransa'dan gelen yardımlar var ama bize gelen şeylerin en güzeli en temizi sizin gibi Müslümanlardan gelen malzemeler. Sizden gelenler karşısında biz eziklik yaşamıyoruz. Onlardan gelenler bizi baskı altında bırakıyor." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber