Merkezi ezan sistemi Sivas'ta kaldırılıyor

28 Şubat sonrası kademeli olarak illerde uygulanmaya başlanan merkezi ezan sistemi Sivas'ta kademeli olarak kaldırılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müftü Yusuf Şahin, merkezi ezan sisteminden kademeli olarak vazgeçildiğini belirterek, vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Müftü Şahin, ?Merkezi ezan bir anda bitiyordu, ama ayrı ayrı camilerde ezanların okunmasıyla 5-10 dakika lahuti bir atmosfer ve güzellikler oluşmaya başladı.? dedi. Şahin, esas olanın her camide ezanın tabii sesle okunması gerektiğini, ancak bir müddet ahengin sağlanması için merkezi ezan sisteminin devam ettiğini anlattı.

İsbat-ı vücut ederek minarelerde ezanın okunmasının Diyanet İşleri Başkanlığı taşra yönetmeliğinde ve genelgelerinde bulunduğunu belirten Şahin, "Bir süreden beri merkezi olarak ezan okundu. Fakat fıkıh yönünden ele aldığımızda güzel olan her camide, her minarede ezan okunması, bu güzelliği yakalamamız gerekirdi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez hocamızın da ezanın her camide müstakilen okunması konusunda emirleri vardı.? şeklinde konuştu.

"KADEMELİ OLARAK BAŞLADI, HALK MEMNUN"

Sivas'ta Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatıyla ezanların merkezi sistemden vazgeçilip her camide görevliler tarafından okunması konusunda istişare yaptıklarını kaydeden Müftü Şahin, 2012 yılının ilk aylarından itibaren kademeli olarak merkezi ezan sisteminden vazgeçilmeye yönelik çalışmalar sonrası uygulanmaya başlandığını dile getirdi. Sivas'ta ezanın merkezi olarak okunmaması ve camilerde görevliler tarafından okunması için camilere talimat verildiğini ifade eden Yusuf Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Ramazan Bayramı'ndan bu güne kadar ilimizdeki camilerin yüzde 80'inde ezan müstakilen okunuyor. Bu tarihten itibaren inşallah merkezi ezan sistemi kapatılacak ve her camide ezanlar münferit olarak okunacaktır. Bu daha güzel olacak. Çünkü merkezi ezan bir anda bitiyordu, ama ayrı ayrı camilerde ezanların okunması o bölgede 5-10 dakika lahuti bir atmosfer ve güzellikler oluşmaya başladı. Halkımızın da bu konuda olumlu kanatları bize ulaşıyor. Bu da bizi mutlu ediyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber