CHP, Büyükşehir Belediyesi Kanunu Anayasa Mahkemesi'ne götürecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan, gelecek hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)'ne gelmesi beklenen 13 ili büyükşehir kapsamına alan tasarının yasalaşması halinde Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini söyledi.

Tanju Özcan, partisinin Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı'nca bir düğün salonunda düzenlenen ve Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ile Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın da katıldığı 'Türkiye Gerçekleri' konulu panelde yaptığı konuşmada, iktidarın büyükşehir kanununu oy kaygısıyla çıkarttığını savundu. Yasaya bu haliyle karşı olduklarını bildiren Özcan, ?Meclis'ten bu yasanın çıkmaması, sakıncalı maddelerinin kaldırılması için mücadele edeceğiz ama çok büyük ihtimalle çıkacak. Biz de bunu yasa çıktıktan sonra Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz.? dedi.

Ancak Anayasa Mahkemesi'nin mevcut yapısıyla gerçekten hukuki bir değerlendirme yapacağı konusunda emin olmadığını belirten Özcan, partililerden sandıkta iktidardan bunun hesabını sormalarını istedi.

MUHARREM İNCE CAMİLERİN KAPATILMASINI SAVUNDU

Grup Başkan Vekili Muharrem İnce de panelde yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu.

AK Parti ile kendileri arasındaki farkları sıralayan İnce, ?Onlar rant için cami yıkar, biz harp için camileri kullanırız.? dedi. Cami kapatma meselesine özellikle değinmek istediğini söyleyen İnce, ?1938'de Atatürk vefat eder, 1939'da İkinci Dünya Savaşı başlar, 1945'e kadar devam eder. Artık Avrupa yanıp yıkılmıştır. Hitler orduları dehşet saçar. O günlerde İsmet Paşa Alman ordularının Türkiye'ye saldıracağından korkar ve Trakya'yı insandan boşaltır, Trakya'da insan yoktur. Daha sonra oradaki camilere saman doldururlar ama samanların içine silah koyarlar. Vatanı savunmak için yapılan iş doğrudur.? diye konuştu.

Bunu söyleyince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ?Trakya'dakileri anladık, Niğde'de ne oldu' dediğine değinen İnce, şöyle devam etti: ?Sanki bilmiyor. Orada ne olduğunu anlatılım size; Topkapı Sarayı'nda kutsal emanetlerimiz var. Bu değerli eşyalara zarar verilmesin diye İsmet paşa bunları bir trene dolduruyor Adana'ya gönderiyor. Adana'dan Niğde'ye gidiyor. Niğde merkezdeki bir camiye koyuyorlar ve etrafına da İsmet Paşa jandarmayı yığıyor, ?bu camiye kimse girmeyecek' diyor. Bunun neresi yanlış. Ama bunu bazı ahlaksızlar, bazı sahtekârlar şöyle anlatıyor; İsmet Paşa jandarmayla camiye girişi engelledi diyor. Ulan içindekini niye söylemiyorsun.?

Bu konudaki bir diğer örneğin de Konya'daki Alaaddin Camii'ni depo yapılması olduğunu hatırlatan İnce, ?Diyanet'in kaynaklarından araştırdık. Konya'daki Alaaddin Camii üç kez kapanmış. 1911?18 arasında, 1. Dünya Savaşı. O zaman başta ülkeyi yöneten padişah var. İkincisi 1920?22 arasında kapanmış, Kurtuluş Savaşı var. Bir de 1940?45 arasında kapanmış, 2. Dünya Savaşı var. Birinde padişah, birinde Atatürk, diğerinde İsmet İnönü var. Üçü de savaşlarda kapatmış. Niye; merkezi bir yerde bu Alaaddin Camii, burayı asker alma merkezi yapmışlar. Padişah da doğru yapmış, Atatürk da doğru yapmış, İsmet İnönü de doğru yapmış.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber