Milli Eğitim'e hizmetli alımında izdiham yaşandı

Mersin'in Silifke ilçesindeki okullarda geçici hizmetli olarak çalışan personel alımında müracaat fazla olunca izdiham yaşandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İş Kurumu Mersin İl Müdürlüğü ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan toplum yararına çalışma projesi kapsamında Silifke Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul bina, bahçe ve çevre temizliğini yapmak üzere 70 kişilik personel alımı noter huzurunda müdürlük toplantı salonunda yapılan çekilişle belirlendi.

İlçedeki 69 ilkokul, ortaokul ve lisede 9 ay süreyle sigortalı olarak asgari ücretle çalışacak olan hizmetli alımı için vatandaşlar sabahın erken saatlerinde Milli Eğitim binası önünde toplanmaya başladı. Kura çekimi için gelen yaklaşık 800 vatandaşın önce başvuruları alındı. Katılım yoğun olunca da izdiham yaşandı. Kura çekimiyle belirlenen 70 kişi ise hizmetli olarak 5 Kasım 2012 tarihinden itibaren işe başlayacak.

Kura çekimi için gelen vatandaşlar, müracaatların ve kura çekiminin aynı anda yapılması nedeniyle bu izdihamın yaşandığını kaydettiler. Geçici de olsa bir iş sahibi olabilmek amacıyla sabahın erken saatlerinde geldiklerini ifade eden vatandaşlar, ?Müracaatlar daha önceden alınmış olsaydı böyle bir izdiham yaşanmazdı. Yetkililer bundan sonra sistemli bir çalışma yapsınlar ve izdiham yaşanmasın? dediler.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kura çekimi ise İş Kurumuna kayıtlı işsiz olmak, en az ilköğretim okulu mezunu olmak, özürlü ve eski hükümlü olmamak, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamak, kamuda herhangi bir ad altında maaş ve benzeri gelirinin olmaması şartlarına göre gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber