Erzurum'dan Afrika'daki Burundi'ye kardeşlik köprüsü kurdular

Kurban Bayramı'nda, Erzurum'dan Güney Afrika'da bulunan Burundi ülkesine giden bir grup Kimse Yok Mu Derneği gönüllüsü, Türkiye'ye döndü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kimse Yok Mu gönüllüsü Vehbi Kalkan, Burundi'deki insanlar tarafından çok sıcak karşılandıklarını, Kurban Bayramı sevincini Burundi'de çok daha anlamlı hale getirdiklerini ifade etti. Kurban etlerini, o ülkede yaşayan muhtaç insanlarla paylaştıklarını aktaran Kalkan, "Önce bizi Avrupalı sanıp sıcak yaklaşmadılar. Sonra Türk olduğumuzu öğrenince çok candan ve sevgiyle yaklaştılar.? dedi.

Yazar Harun Tokak'ın da kendilerine eşlik ettiğini hatırlatan Kalkan, dağıtılan kurban etleriyle birlikte daha önce Türkiye ile hiçbir münasebeti olmayan bu ülkede bir irtibat bürosu açtıklarını kaydetti.

Burundi hakkında da kısa bir bilgi veren Kalkan, ?Orta Afrika'da, Büyük Göller bölgesinde yer alan küçük bir ülkedir. Tanzanya, Ruanda, Demokratik Kongo Cumhuriyeti (Zaire) ile komşudur. Tanganika Gölü ile kıyısı vardır. Nüfusunun yüzde 85'i Hutulardan, geri kalanın çoğunluğu Tutsilerden oluşuyor. Küçük bir kısmı Twa (Pigme) ve birkaç bin Avrupalı ve Güneydoğu Asyalıdır. Ülkenin yüzde 67'si Hıristiyan, yüzde 10 ise Müslüman. Yerel inançların oranı ise yüzde 23 civarındadır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber