'Adıyaman engelsiz il oluyor'

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Genel Merkez Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı Dr. M. Murtaza Yetiş, engellilerin önündeki en önemli sorunlardan biri olan ulaşılabilirlik ile ilgili çalışmada 'Engelsiz Kentler Projesi' ile yeni bir sürece girildiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yetiş, ?Yaptığımız görüşmeler sonunda Adıyaman Belediyesi ile Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlılar Genel Müdürlüğü arasında bir protokol yapılmasında prensip kararı alındı. Bu protokol ile Adıyaman engelsiz kentler arasında yerini alacak.? dedi.

Dr. M. Murtaza Yetiş; sağlık, rehabilitasyon, eğitim, istihdam imkanlarından, eğlence, dinlenme, spor, sanat ve kültür gibi kentsel etkinliklerden faydalanamamaktan dolayı engellilerin toplumsal yaşama tam olarak katılamamalarının, ulaşılabilirlik sorununun aşılamamasından kaynaklandığını belirtti.

Yetiş, yapılanmış mevcut yaşam çevrelerinin engelliler için çoğu yerde standartların dışında olmasından kaynaklanan problemler yaşandığını, bu problemlerden dolayı engellilerin toplumsal katılımının istenen düzeye gelemediğini ifade etti. Engelsiz Kentler Projesi ile bu problemlerin çözümünün hızlanacağını umut ettiğini belirten Yetiş, şöyle devam etti: ?Engellilikte ulaşılabilirlikte kentlerimiz hazır değil. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız bu proje ile belediyelerimize özürlülerin ve hareket kısıtlılığı bulunanların yapılı çevreyi ve sunulan hizmetleri kullanmalarını sağlamak amacıyla yapacakları harcamaların yüzde 80'ini karşılayacak. Geri kalan harcamayı ise belediyelerimiz karşılamış olacak. Bu şekilde açık alanlarda; tekerlekli sandalye kullananlar için kot farklarının ortadan kaldırılması, standartlara uygun olmayan rampalar standartlara uygun hale getirilecek. Bu engellerin ortadan kaldırılması ile ulaşılabilirlikte engellilerimizin toplumsal katılımında önemli bir iyileşme sağlanmış olacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber