Sivas Sevgi Evleri'ne kaya tehdidi

Sivas'ta Yukarı Tekke'de kayaların dibine yaptırılan Sevgi Evleri kireçli bir yapıya sahip olduğu tahmin edilen kayaların zamanla çözülmesiyle birlikte tehlikenin eşiğinde bulunuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 19:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdulvahabigazi Mahallesi'nde bulunan Sevgi Evleri 2010 yılında Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü (SHÇEK) ile Sivas Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Belediye tarafından inşa ettirilmişti. 2011 yılında temeli atılan ve geçtiğimiz yaz hizmete giren sevgi evlerinde barınan çocuklar, evlerin kayaların altında yer alması nedeniyle büyük bir tehlike altında bulunuyor. Zaman zaman kayalardan kopan büyük parçalar Sevgi Evleri'nin arkasındaki duvara kadar ulaşırken, daha büyük parçaların kopması halinde evlerin içinde bulunan çocuk parkı ve 0-6 yaş grubu çocukların kaldığı binalar büyük risk taşıyor.

Önceki gece aynı şekilde kopan parçalar yine gelecekte olabilecek bir tehlikeyi haber verir nitelikteydi.

"BELEDİYE OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞEN NEYSE YAPARIZ"

Konuyla İlgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bir açıklama yapmazken Sevgi Evlerini yaparak teslim eden Sivas Belediyesi adına Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok konuştu. Demirok, "Kendilerine konuyla ilgili bir talebin gelmediğine işaret ederek, belediye olarak kimsenin zarar görmesini istemeyiz. Talep geldiğinde kim olursa olsun ister şahıs ister kurum, gerekli önlemleri alır, üzerimize düşen neyse yaparız." dedi.

Sevgi evlerinde barınan çocukların devlete emanet olduğunu dile getiren Demirok, gerekli incelemeden sonra, kendilerine düşen bir görev varsa bunu yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Sivas Valiliği ise konuyu inceleyeceğini bildirdi. Vali Yardımcısı Vefa Kaya, konuyla ilgili verdiği bilgide İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü uzmanlarının olay yerinde incelemeler yapacağını ve hazırlanacak rapora göre hareket edeceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber