Müftü Altun: Bize düşen en büyük görev insanlara dinimizi doğru anlatmaktır

Amasya Merzifon Müftüsü Mustafa Altun, her insanın kendine göre bir kutsalı olduğunu belirterek, "Bunlardan sadece bir kısmı doğru inançtır. Bir kısmı da doğaya, güneşe, puta inanmıştır. Günümüzde insanların çoğu ya kutsalı kalmadığı için ya da psikolojik sorunlarından dolayı intihar ediyor. Bizlere düşen en büyük görev ise insanlarımıza dinimizi doğru anlatmaktır.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Serik İlçe Müftülüğü'nden, Amasya'nın Merzifon İlçe Müftülüğü'ne atanan Mustafa Altun, görevine başladı. Basın mensupları ile tanışma toplantısında bir araya gelen Altun, yeni görev yerinin hayırlı hizmetlere vesile olması temennisinde bulundu.

Müftü Altun, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda önemli bir yere sahip olan ve şehzadeler şehri olarak tanınan Amasya'nın ilçesi, Osmanlı Sadrazamlarından Kara Mustafa Paşa'nın şehri Merzifon'da görev yapmaktan gurur duyacağını ifade etti. Altun, şöyle dedi: ?Türkiye'nin bütün yollarının kavşağında olan ve jeopolitik konumu itibariyle önem arz eden Merzifon'a ilçe müftüsü olarak atandığım için çok mutluyum.

Merzifon'da ibadete açık 49 caminin 192 personelle vatandaşlara hizmet vermektedir. Camiler sadece ibadethaneler değil, insanların bir araya gelerek sohbet ettikleri yerlerdir. Camilerimiz hayatımızın her alanında olmalıdır. Kelime anlamı toplayıcı ve birleştirici olan camilerimiz, aynı zamanda adres bildirme yerleridir. Vatandaşlarımız cami adreslerini vermek suretiyle de buluşuyorlar.

Çeşitli etnik ve dini güzellikleri sinesinde barındıran Merzifon'da 49 cami ibadete açık olmakla beraber, inşaat aşamasında olan iki camide de çalışmalar hızla devam ediyor. Ayrıca, Merzifon'da alevi kardeşlerimizin de ibadet ettiği Cemevi bulunuyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber