Gaziantep, yeni bir meydan daha kazandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, insanların uğrak yeri olan Balıklı Parkı'nda gerçekleştirilen düzenleme ile şehre yeni bir meydan daha kazandırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehrin en kalabalık bölgesi konumunda bulunan Gaziler Caddesi'nin yanındaki Balıklı Parkı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri ile vatandaşların vazgeçilmez mekânlarından. ?Kentim Çarşım Yenileniyor Projesi' kapsamında restorasyonuna geçen yıl başlanan Balıklı Parkı meydan düzenlemesi çalışması ile açılan 3 bin 500 metrekarelik alan üzerine oluşturulan yeni meydanda, taban döşeme ve yeşil alan çalışmalarında sona yaklaşıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, şehir meydanı ve tarihsel olarak küçük ölçekte toplanma merkezi oluşturmayı amaçlandığı bu çalışmada, tarihi ve mimari açıdan tüm unsurlar göz önüne alındı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hüseyin Sülü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ?Bu çalışmalardaki amacımız, hem çarşılarımızı yenilemek hem de kale altından başlayarak Elmacı Pazarı'na kadar gelen yerli ve yabancı turist kafilesini Eyüpoğlu Mahallesi'ne yönlendirecek bir koridor oluşturmak. Proje aşamasında Balıklı Parkı, Gaziler Caddesi ile birleştirilerek kentin dokusunu yansıtan yeni bir meydan yapmayı hedefledik. Projenin tamamlanmasının ardından, meydanın günlük dinlenme alanı ile belirli zamanlarda sosyal ve kültürel etkinliklerin yapıldığı yaşayan bir mekân haline dönüşmesini amaçlıyoruz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber