Üniversitenin, her detayı yanlış personel alım ilanı...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversitenin, her detayı yanlış personel alım ilanı...

2012 KPSS sonuçları lisans-lise-önlisans düzeyinde açıklandı ve 2010 puanlarının artık geçersiz olduğunu herkes biliyor. Ancak Afyon Kocatepe Üniversitesinin 30 hemşire alım ilanının şartları arasında hem geçerli olmayan 2010 KPSS puanları aranıyor hem de öyle özel şartlar var ki alınacağı belli olan personel hakkındaki her türlü ipucu veriliyor. Üstelik adaylardan Yönetmeliğe aykırı olarak bazı belgeler de istenmektedir.

KPSS puanları hakkında kısa bilgi

KPSS'ye ilişkin Yönetmeliğinin 11'inci maddesine göre ?KPSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. ? Bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder.? denilmektedir. Yani, 2010 puanlarının geçerliliği 2012 KPSS sınavlarının yapılmasıyla sona ermiştir.

Afyon Kocatepe Üniversitesi geçersiz puan ile ilana çıktı

Söz konusu ilanda puan şartında ?2012 yılı sonuçları açıklanmadığı için Lise mezuniyeti gerektiren kadrolara başvuruda 2010 KPSS sınavına, Lisans mezuniyeti gerektiren kadrolara başvuruda 2012 KPSS sınavına girmiş olmak,? ifadesi kullanılmıştır.

Daha önce yaptığımız bir haberde ise sınav sonuçları açıklanana kadar lise ve önlisans düzeyinden personel alımı yapılamayacağını belirtmiştik ve duyarlı kamu kurumları bu uyarımıza kulak vererek bu dönemde personel alımına çıkmamıştır.

İlandaki özel şartlar da dikkat çekiyor

İlanda Hemşirelik mezunu olmak şartının yanında yer alan özel şartların bir kaçını belirterek yorumu sizlere bırakıyoruz:

?? KardiyoVasküler Cerrahi Servisinde en az 9 ay deneyimli olmak.?

??. en az 3 yıl Ameliyathane hemşireliği deneyimi olmak.?

??. Kalite Standartları, CPR ve diyabet konusunda eğitim almış olmak, 2 yıl anestezi yoğun bakım ve 5 yıl cerrahi servis deneyimine sahip olmak.?

??.Kan Transfüzyonu ve kişiler arası iletişim konusunda sertifikalı olmak. En az 3 yıl Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisinde deneyimli olmak.?

??.Diyabet uygulamaları, kişiler arası iletişim konusunda eğitim almış olmak.?

Yönetmeliğe göre adaylar artık kurumlara belge teslim etmesi gerekmiyor

KPSS'ye ilişkin Yönetmeliğin ?Adayların Başvuruları ve Atanmaları? başlıklı 25'inci maddesinde 2012 yılında yapılan değişiklik ile ?Atamasının yapılması uygun görülen adaylar, atama işlemleri yapılmadan önce, kamu kurum ve kuruluşları tarafından hazırlanan atama başvuru formunda kimlik, adli sicil, askerlik durum ve sağlık beyanında bulunurlar. Kamu kurum ve kuruluşları tarafından kimlik, adli sicil, askerlik ve sağlık durumu hususlarında adaylardan yazılı beyanları dışında ayrıca bir belge talep edilmez. Adayların kimlik beyanlarının doğruluğu Kimlik Paylaşımı Sistemi üzerinden veya doğrudan nüfus cüzdanı kontrol edilerek teyit edilir. Adayların askerlik ve adli sicil beyanlarının doğruluğu idare tarafından yetkili askeri ve adli mercilerden teyit edilir. Adayların atama işlemleri, atama başvuru formunda belirtilen bilgilerin teyidi sürecinin tamamlanması beklenmeksizin devam ettirilir.? ifadesi eklenmiştir.

Ancak söz konusu ilanda adaylardan başvuru ve atamaya dair liste halinde evraklar istenmektedir. Belli ki Afyon Kocatepe Üniversitesi bu değişiklikten de bihaberdir.

Bu ilan hakkaniyete ve hukuka aykırıdır

İlanda yer alan özel şartlara bakıldığında amacın ne olduğu kolayca anlaşılmaktadır. Bunun yanında geçersiz puanlar personel alımına çıkılması ve adaylardan külfet niteliğinde belgeler istenmesi ise açıkça hukuka aykırı bir durumdur. Söz konusu ilan acilen düzeltilmelidir ve hem hakkaniyete hem de hukuka uygun olarak yeniden yayınlanmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber