Kızılkoyun Projesi ile 59 mağara gün yüzüne çıktı

Şanlıurfa Belediyesi tarafından kentin tarihi dokusunu korumak amacıyla Tılfındır ve Haleplibahçe'de yapılan "Kızılkoyun Projesi" ile birlikte, yeni yerleşim yerlerinin altında kalan 59 mağara gün yüzüne çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'da, Kızılkoyun Projesi ile birlikte "Eski Urfa" olarak adlandırılan Haleplibahçe ve Tılfındır mahallelerinde tarihi doku yeniden gün yüzüne çıkarılıyor. Şanlıurfa Belediyesi tarafından yıkılan 387 ev ve işyerinin altında bulunan 59 mağara ile, Şanlıurfa inanç turizminde adından yeniden söz ettirecek. Tarihi dokuyu yeniden gün yüzüne çıkaran Kızılkoyun Projesi ile ortaya çıkan 59 mağarada restorasyon çalışmaları başlatıldı. Mağaralarda çeşitli hayvan figürlerinin kabartmaları da bulunuyor.

Projenin kendisini çok heyecanlandırdığını belirten Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "O proje gerçekten beni çok heyecanlandırıyor. Şanlıurfa'nın en önemli projelerinden biri. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Şu anda zaten yıkımlar yapıldı. Bir iki tane ev var onda da mahkeme kararını bekliyoruz. Onlar da yıkılmak üzere, paralarını yatırdık bankaya. Hızlı bir şekilde projemizi uygulayacağız. O alan inanç turizminde sadece Urfa'nın değil Türkiye'nin en önemli projelerinden biri. Proje tam anlamıyla bittiğinde, Urfalı hemşehrilerimiz de bu projenin ne kadar önemli bir proje olduğunu görecek" dedi.

Önümüzdeki yıl tamamlanması beklenen Kızılkoyun Projesi ile birlikte, ortaya çıkan 59 mağaranın Şanlıurfa turizmine yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber