Bakan Başeskioğlu mahkemede 'tanık' olarak dinlenecek

Haber Giriş : 05 Ekim 2005 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüce Divan, Yılmaz Hükümeti'nde İçişleri Bakanlığı yapan AK Parti Hükümeti'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu'nu tanık olarak dinleyecek.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz ve dönemin Devlet Bakanı Güneş Taner'i yargılayan Yüce Divan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Başesgioğlu, Yılmaz hükümetinde İçişleri Bakanlığı yapmıştı. Yılmaz ile Taner'in, Türk Ticaret Bankası (Türkbank) ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla yargılandıkları Yüce Divan'daki davanın dünkü duruşmasında Yılmaz'ın avukatı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ihale bittikten sonra Başbakanlığa gönderdiği belirtilen ve ihalede Çakıcı'nın etkisinin olduğuna dair bilgiler içeren yazının Başbakanlığın yanısıra İçişleri Bakanlığı'na da gönderildiğini söyledi. Avukat bu nedenle dönemin İçişleri Bakanı, şimdinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun tanık olarak dinlenmesini istedi. Yüce Divan heyeti bu talebi yerinde bularak gelecek duruşmada Başesgioğlu'nun tanıkolarak dinlenmesine karar verdi.

TİYATROCU OLABİLİR
Dünkü duruşmada Türkbank Çalışanları Munzam Vakfı Başkanvekili Ali Rıza Adaş da tanık olarak dinlendi. Adaş, ifadesine 'ekonomi profesörü Başbakan döneminde, banka verdiği yanlış kredilerle dizlerinin üzerine çökertildi' diyerek, eski Başbakan Çiller'i suçlayarak başladı. Türkbank'ın satışında Çakıcı'nın aradığını da anlatan Adaş, şöyle dedi: "Munzam Vakfı, bankanın hisselerinden yüzde 5'nin satışında iki kez Korkmaz Yiğit ile görüştü ama anlaşamadı. Bir gün birisi aradı. Alaattin Çakıcı olduğunu söyledi. (Yüzde 5'i Korkmaz'a niye vermediniz) diye sordu. Anlaşamadık deyince (Bu banka ya Korkmaz'ın olur ya da kimsenin olmaz) diye tehdit etti. Yiğit'in, Çakıcı'nın sesini taklit eden bir tiyatrocuyu aratabileceğini düşünerek suç duyurusu yapmadık

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber