Kars'ta her öğrencinin bir fidanı olacak

Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce uygulanacak '75 Bin Fidan, 75 Bin Can' projesi ile 3 yıllık zaman zarfında 75 bin fidan toprakla buluşturulacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Böylece 75 bin öğrenciye sahip Kars'ta her bir öğrencinin bir fidanı olacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, projenin kasım ayı itibariyle yürürlüğe girdiğini ve böylelikle okul bahçelerinin yanı sıra Kars'ın hayat bulacağını söyledi.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Alkış, ağaçların tabiata, şehre ve yerleşkelere olan faydalarını dikkate alarak böyle bir projeyi hazırladıklarını belirtti. Alkış, "Serhat şehrimizde ormanlık alan ve ağaç sayısı çok az. Türkiye geneline bakıldığında ormanlık alan bakımından en fakir illerden birisi olduğumuz görülüyor. Bu çerçevede ilimizde ağaçlanma oranını artırmak için Milli Eğitim olarak 75 bin fidanı 75 bine yakın öğrencimizle toprakla buluşturmayı planlıyoruz." dedi.

Bu proje ile ağaç sayısının artırılmasının yanı sıra projeye dâhil edilecek ailelerle okul bahçelerinin de yeşillendirilmesi, okul-aile ilişkisi ve ailelerin okula aidiyetlerinin güçlendirilmesinin de planlandığını kaydeden Alkış, "Bu projenin takibinde ve sonuç alınmasında 2012 ? 2013 eğitim öğretim yılı sonunda dikimi yapılan ağaçları öğrencilerin performans ödevi olarak değerlendireceğiz. Böylelikle öğrencilerimizin dikimini yaptıkları ağaçların bakım ve korumalarını da gerçekleştirmelerini hedefliyoruz.? şeklinde konuştu.

"OKULLAR HAYAT BULUYOR"

İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, bakanlıklarınca, bu ve benzeri projelerle okul bahçeleri, derslikler, atölye ve laboratuvarların halka açık hale getirilmesinin amaçlandığını dile getirdi.

Eğitim öğretim saatlerinin dışında vatandaşların istekleri doğrultusunda 'Hayat Boyu Öğrenme' faaliyetleri gerçekleştirmeyi ve okulların tüm imkanlarından vatandaşları faydalandırmayı da hedeflediklerini kaydeden Alkış, "Bu çerçevede okullarımız ağaçlandırılması ve vatandaşa açılmasına 13 Aralık 2011'de Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında imzalanan 'Okullar Hayat Olsun' protokolü dayanak oluşturuyor. Bizler de yöneticiler olarak bu protokole ek projeler hazırlatarak katkı sunuyoruz. '75 Bin Fidan, 75 Bin Can' projesi de bunlardan biridir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber