Adana'da konut sektörünün gözdeleri 1+1 daireler

Adana'da konut sektöründe ?1+1' olarak tabir edilen yapılara ilgi atarken, sektörün öncü firmaları tarafından yıldızlı otel konforuna dönüştürülen söz konusu konutlar da cazibesini arttırıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2012 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu ilginin temelinde ise geleneksel aile yapısından çekirdek aileye geçişin yattığı kaydedildi.

Sektördeki değişim rüzgârı, çoğunlukla çok odalı ve geniş balkonlu konut alışkanlığı ile öne çıkan Adana'da da kendini hissettiriyor. Kent genelinde farklı noktalarda inşa edilen yeni nesil yapılar, sektördeki rekabeti de ortaya koyuyor.

Erciyes İnşaat, geleneksel aile yapısından ?çekirdek aileye geçiş ile birlikte rağbet gören ?1+1'lik konutların da öncülüğünü yapıyor. Bu konutlara talebin artmasıyla yıldızlı otel konforunda kurduğu sitelere 1+1'leri de dahil eden Erciyes İnşaatın Yönetim Kurulu Başkanı FerhatBeluk, çoğunlukla çok odalı ve geniş balkonlu konut alışkanlığı ile bilinen Adana'da, modern projelerle 1+1'i sevdirdiklerini anlattı.

FerhatBeluk, firma olarak her yıl ortalama yüzde 40 büyüdüklerini belirterek, ?'Türkiye'de ekonominin iyi gitmesi, ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörüne doping etkisi yapıyor.'' dedi.

Beluk, ?Büyüme hızının bu şekilde devam etmesi halinde yaşanacak olası bir ekonomik krize rağmen yine de üretimde bir duraklama sürecine gireceğimizi düşünmüyorum. Zaten biz, kriz zamanlarında daha fazla büyüyen bir eğilim gösteriyoruz. Maddi anlamda bir takım kayıp ve zararlarımız oluyor, ancak büyüme de daha fazla yol alıyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber