Okul müdürleri odalarını ana sınıfı yapacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2005 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, okullaşma oranını yüzde 100'e çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, okul müdürlerinden odalarını ana sınıfı yapmalarını istedi.

Orta öğretim kurumlarının müdürleriyle Öğretmenevi'nde toplantı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, eğitimin bütün dünya ülkelerinde kalkınmanın en önemli unsuru olarak kabul edildiğini belirterek, "Ülkemizde bunu hissederek iki dönemdir bütçeden en büyük payı milli eğitime ayırmaktadır. Tabi eğitime önem veren ülkelerin durumlarına baktığımız zaman onların nüfusu kadar bizim öğrencimiz var. 17.5 milyon öğrencimiz var. Onların nüfusu ancak bu kadar. 70 milyon nüfusun 17.5 milyonu öğrenci. Bir kısmı da henüz okullaşmamış. İlimizde okullaşma oranı yüzde 98.84'tür. Bu oranı yapacağımız çalışmalarda bu sene yüzde 100'e çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Samsun'da okul öncesinin yüzde 9'dan yüzde 16'ya çıkarıldığını, hedeflerinin yüzde 25 olduğunu açıklayan Aydın, "İlköğretim ve orta öğretim kurumlarının ana sınıfı açmasını istiyoruz. Liselerde ana sınıfı açabiliyor. Bunun için okul müdürlerinin fedakarlık göstererek, müdür odalarını ana sınıfı yapmasını istiyoruz. Eğer okul öncesi Türkiye'de gerçekleştirilirse eğitim probleminin 90'ı çözülür. Gezdiğimiz ülkelerde okul öncesinin yüzde 90 veya yüzde 100'lerde olduğunu gördük. Bu nedenle okul öncesine çok önem veriyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber