Tramvayda unutulan 400 parça eşya, sahiplerini bekliyor

Samsun'da vatandaşların raylı sistem araçları içerisinde araç plakasından, mezuniyet kepine kadar 400 parça eşyayı görenler kendini 'yok artık' demekten alamıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Kasım 2012 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gar ve üniversite arasında çalışan Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Raylı Ulaşım Sistemi'ne (SAMULAŞ) ait tramvay içerisinde unutulanlar arasında neler yok ki; şapkalar, cüzdanlar, ders kitapları, gözlükler, cep telefonları, sağlık karneleri ve en çok da şemsiye. Bir de bu eşyalar arasında görenleri ?yok artık? dedirtecek mezuniyet kepi, araba plakası, takım elbise ve hatta bebeğinin biberonunu unutanlar da var. Bunlarla da sınırlı olmayan kayıp eşya bürosunda sahiplerini bekleyen birbirinden değerli mücevherlere ne demeli? Künye, alyans, zincir gibi altın eşyanın yanında, saatler, yerli ve yabancı paralar sahipleri çıkar diye kasada saklanıyor. Tramvayların faaliyete geçtiği iki yılda yaklaşık 400 parça eşya kayıp eşya bürosuna geldiğini kaydeden SAMULAŞ Güvenlik Şefi Serdar Açıkel, bulunan eşyalarda sahiplerine ait bir isim, adres ya da telefon numarası bulunması halinde sahiplerine ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Vatandaşların kaybettikleri eşyaları nasıl alacakları hakkında bilgiler veren SAMULAŞ Güvenlik Şefi Serdar Açıkel, ?Değerli eşyalarını kaybeden vatandaşlarımız geldiğinde direkt kaybettiği eşyayı göstermiyoruz. Eşyayı kesin emin olmamız için çeşitli sorular soruyoruz. Örneğin kişi telefon kaybetti ise pin kodunu, içindeki rehberini, telefonun markasını soruyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber