Akdeniz Üniversitesi, turizm fakültesi için düğmeye bastı

Akdeniz Üniversitesi Senatosu, Manavgat'a turizm fakültesi açılmasını oy birliğiyle kabul etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK'te onaylarsa yıllar sonra turizm şehrinde ilk defa turizme yönelik bir fakülte eğitime başlayacak. Yeni fakülteyi Akdeniz Üniversite ile yaptığı protokol gereği Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) yaptıracak. Manavgat Yüksek Öğretim Vakfı (MAYÖV) Başkanı Op.Dr. Muammer Güneş, Manavgat'a turizm fakültesi yapılacak olmasının yıllardır hayali kurulan Manavgat Şelale Üniversitesi'nin kurulmasına bir adam daha yaklaştıracağını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı Manavgat Meslek Yüksekokulu(MYO)'nda 2 bin öğrencinin öğrenim gördüğü bilgisini veren Güneş, merkez nüfusu 100 bin olan ilçeye turizm fakültesinin yanı sıra acilen denizcilik ve ormancılık fakültelerinde açılması gerektiğini kaydetti. Güneş, "Senatonun Manavgat'a turizm fakültesi açılması kararı bizleri çok sevindirdi. YÖK'ün de kararı bir an önce onaylayacağını umut ediyoruz. Turizm fakültesi Manavgat Şelale Üniversitesi'nin kurulmasına bizi daha da yaklaştırdı. Turizm fakültesi 180 bin yatak kapasitesi bulunan Manavgat'ta turizm sektöründe yılardır eksikliği hissedilen nitelikli ve kalifiye elaman açığını boşluğunu dolduracaktır. Turizm sektörüne nitelikli elaman kazandırılmasını sağlayacaktır. " diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Manavgat MYO Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, Manavgat'a bir fakülte açılmasının turizm şehrinin çehresini değiştireceğini söyledi. Senatonun Manavgat'a turizm fakültesinin açılması onay vermesine sevindiklerini belirten Sert, YÖK'ünde onaylaması ile Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO)'nun fakülte yapımına başlayacağını ifade etti. YÖK'ten kısa sürede gelecek kararı beklediklerini anlatan Sert şöyle konuştu:" Manavgat insanı yıllardır hayalini kurduğu fakülte kurulmasında son adıma yaklaştı. İnşallah çok kısa bir sürne içerisinde bir turizm fakültemiz olur ve ardından diğer fakültelerde bunu takip eder. "

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası(MESO) Başkanı Atila Yıldız, uzun yıllar MAYÖV yönetiminde yer aldığını ve Manavgat MYO'nun zor şartlarda ilk öğretim hayatına 50 öğrenciyla başladığını söyledi. Turizm fakültesinin açılmasını ilçeye Şelale Üniversitesi'nin kurulması için moral değerlerini yükselttiğini belirten Yıldız, Manavgat'ın öğrenci potansiyelinin arttırılması için ormancılık, su ürünleri, denizcilik ve iletişim fakültelerinin açılması gerektiğini söyledi.

MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural, Akdeniz Üniversitesi ile yaptıkları protokol gereği turizm fakültesini odalarının yapacağını söyledi. Senatonun oy birliğiyle aldığı kararı YÖK'ün kısa sürede onaylayacağını tahmin ettiklerini belirten Vural, fakültenin açılmasıyla turizm sektöründe yıllardır eksikliği çekilen nitelikli eleman ihtiyacının giderilmiş olacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber