20 bin sözleşmeli belediye çalışanına kadro umudu

Uzun süredir kadroya geçmek için mücadele veren sözleşmeli belediye ve il özel idaresi çalışanlarına müjdeli haber geldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı'nda çalışma bakanı Faruk Çelik'e bu konuda çalışma yapması talimatı verdi. Buna göre belediye ve il özel idareleri başta olmak üzere yaklaşık 20 bin sözleşmeli personel, kadroya alınacak.

Belediye ve il özel idarelerinde çalışan yaklaşık 20 bin personelin kadroya girmek için yaptığı girişimler sonuç verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda çalışma yapılmasını istedi.

Kamuda çalışan 205 bin sözleşmeli, seçim öncesinde kadroya geçirilirken, yaklaşık 20 bin civarındaki belediye ve özel idare çalışanı kapsam dışı tutulmuştu.

Bu durum hem belediye hem de diğer kurumlarda rahatsızlık oluşturuyor.

Sendikalar uzun süredir hem Maliye Bakanlığı hem de Başbakanlık nezdinde girişimde bulunarak sözleşmelilerin kadroya alınmasını istiyordu.

Son olarak Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 20 Eylül'de Başbakan'ı ziyaret ederek, kadro talebini bir kez daha iletmişti.

Yoğun görüşme trafiğinin ardından belediyelerdeki sözleşmelilerin kadroya alınması konusunda yeni bir gelişme sağlandı. Ahmet Gündoğdu, geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bir kez daha bir araya geldi.

Bu gelişmelerin ardından Bakan Çelik, konuyu Kızılcahamam kampında Başbakan Erdoğan'a taşıdı.

Erdoğan da belediyelerdeki sözleşmeli personelin kadroya alınmasına yönelik çalışma yapılması yönünde talimat verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber