Eski derslikler lojmana çevriliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2005 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde, köy okullarının lojman sorununu çözmek için harekete geçen Kaymakamlık tarafından eski derslikler lojmana çevriliyor.

Kaymakam Hasan Tanrıseven, Valiliğin köylere 8 derslikli ilköğretim okulu yapımına ağırlık verdiğini belirterek, yeni okulların inşa edilmesiyle eski 2 derslikli okul binalarının atıl kaldığını söyledi. Köylerde, lojman sorununa çözüm için atıl olan eski derslikleri lojmana çevirme kararı aldıklarını ifade eden Kaymakam Tanrıseven, "Vali Osman Güneş'ten destek istedik. Gönderilen ödenekle eski derslikleri tadilattan geçirerek öğretmenlerimize lojman olarak hazırlıyoruz" dedi.

Kaymakam Hasan Tanrıseven, daha önce Tepeköy ve Alakamış köylerinde eski dersliklerin lojmana çevrildiğini, Ulak ve Aşağı Yavşan köylerindeki eski dersliklerin lojman yapılması çalışmasının da 10 güne kadar sonuçlanacağını belirterek, "Köylerdeki öğretmenlerimizi daha rahat ettirmek ve eğitimin kalitesini artırmak için derslikleri lojmana çeviriyoruz. Böylece hem eski binalarımızı değerlendiriyoruz, hem de öğretmenlerimiz lojmana kavuşuyor" diye konuştu.

Kaymakamlığın eski dersliklerin lojmana çevrilmesi kararını, Milli Eğitim İl Müdürü Ömer Birlik de 'son derece isabetli bir uygulama' olarak değerlendirdi. Birlik, önümüzdeki dönemde eski dersliklerin lojmana dönüştürülmesine devam edileceğini belirtirken, öğretmenler de kendilerine lojman imkanı veren yetkililere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber