Keyfi araç çekmek yasakmış!

Haber Giriş : 06 Kasım 2012 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Araçlarının park ihlalinde otoparka çekilmesi vatandaşı bezdiriyor. Oysa 2011'de yayımlanan genelgeye göre, araçların keyfi olarak çekilmesi yasak.

Otomobili çekici üzerindeyken yetişen sürücüye de aracı ücret alınmadan teslim edilmesi gerekiyor. Ancak her şey kâğıt üzerinde kalıyor.

Osman Güneş'in İçişleri Bakanı olduğu Nisan 2011'de yayımlanan genelge ile park ihlali yapan araçların keyfi olarak çekilmesi yasaklandı. Halen yürürlükte olan genelgede, park yasağını ihlal etmiş araçların çoğu zaman yasal şartlar oluşmadığı veya trafik düzeni ve güvenliğini etkilemediği halde çekilerek otoparka götürüldüğü hatırlatıldı. Aracın çekilme sırasında ve otoparklardaki muhafazasında gerekli titizliğin gösterilmediği belirtilerek çekici ve otoparkların belirlenmesinde mevzuat hükümlerine yeterince uyulmadığı ve vatandaşlarınmağdur edildiği kaydedildi. Dönemin İçişleri Bakanı Güneş, yaşanan olumsuzlukların giderilmesi vemağduriyetlerin önlenmesi için araçların hangi hallerde otoparka çekileceğini genelgede belirtti.

Buna göre, belediye otobüsü, taksi, dolmuş, tramvay duraklarına, yaya kaldırımı ve geçitlerine, okul geçitlerine, kamu kurum ve kuruluşları ile hastane, sağlık kuruluşu, garaj, park, konut gibi yerlerin giriş-çıkışlarına araç park edilmeyecek.

Usulüne uygun olarak park etmiş araçların ikinci sıra yanına, kavşak içlerine, tünel girişlerine, köprü girişleri ve üzerine, yangın musluklarının bulunduğu yerlere, özürlülerin araçları için ayrılmış yerlere park etmiş araçlar ile trafik düzeni ve genel güvenlik bakımından tehlike oluşturacak araçlar haricinde hiçbir araç çekilmeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber