'600 Umut 600 Gelecek' projesi Muş'a umut veriyor

Muş'ta uygulamaya konulan '600 Umut 600 Gelecek' projesi kapsamında, 600 öğrenciye ücretsiz SBS, YGS ve LYS eğitimi veriliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek (SODES) kapsamında yürütülen proje merkeze bağlı Endüstri Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Selcen Hatun Kız Meslek Lisesi, Sungu Çok Programlı Lisesi, Vali Adil Yazar İlköğretim Okulu, MEV Fatih İlköğretim Okulu ve Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu'nda uygulanıyor. 7 okulda SBS ve üniversiteye hazırlık kursları düzenleniyor. Proje kapsamında dezavantajlı durumda bulunan 300 öğrenciye SBS, 300 öğrenciye ise YGS-LYS eğitimi veriliyor. Öğrencilere eğitimlerini destekleyici materyaller de sunuluyor.

SODES Projesi İl Koordinatörü Bülent Solmaz, projenin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya çalıştığını ifade etti. Projenin, öğrencilere daha kaliteli bir eğitim vermek amacı ile hazırlandığını anlatan Solmaz, "Burada her ne kadar 600 kişi hedef gösterilmişse de bu sayı kısa zamanda 720'ye çıktı. Biz alacağımız verimlere göre bu projemizi desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Öğrencilerden Fatma Doğan ise SODES kurslarının çok verimli geçtiğini kaydetti. Doğan, "Bu kursta kimin emeği geçti ise gerçekten çok teşekkür ediyoruz. En az dershane ortamı gibi güzel bir ortamda daha önce atamadığımız temelleri atıyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber