Dünyanın en pahalı bitkisi olan 'Safran' hasadı başladı

Dünyanın en pahalı bitkisi olarak bilinen ve daha çok boya kimya sanayinde kullanılan safran bitkisinde hasat zamanı geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Safranbolu Kaymakamlığı'nca Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) finansmanı ile yürütülen "Tarihin Sessiz Tanığı Safranbolu'da Buluşalım" projesi kapsamında Safran Hasat Şenliği düzenlendi. İki aşamada gerçekleştirilen şenlik kapsamında ilk olarak safran tarlasında sembolik olarak Safran hasadı gerçekleştirildi. Safranbolu Yazıköy'de İrfan Parmak'a ait Safran tarlasında gerçekleştirilen hasada Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Çetin Ayvalık ile davetliler ve köylüler katıldı. Etkinlikte İlçe Müdürü Çetin Ayvalık Safran yetiştiriciliği ve Safranbolu Safranının özellikleri hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan ve diğer davetliler hep birlikte tarladan safran bitkisi topladı.

Safran Hasat Şenliği'nin ikinci kısmında ise Safranbolu Eski Çarşı'da safranlı zerde dağıtımı ve fotoğraf sergisi açılışı gerçekleştirildi.Yoğun katılımın olduğu etkinliğe Vali İzzettin Küçük ve eşi Ayşe Küçük başta olmak üzere protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Safranbolulu Erol Usta tarafından yapılan safranlı zerdeye ilk kepçeyi Vali İzzettin Küçük vurarak katılımcılara ikram etti. Safranlı zerde ikramının ardından safrandan yapılan mamullerin yer aldığı stantlar gezildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber