Mardin Emniyet Müdürlüğünden gençlere örnek proje

Mardin Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen "Herkes Eğlensin Turnuvaya Renk Gelsin" projesi kapsamında Mardin merkez, Kızıltepe, Nusaybin ve Derik'te futbol ve voleybol turnuvası başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında 2012 yılında Emniyet Genel Müdürlüğünce kabul edilen proje kapsamında başlatılan turnuvaya 51 futbol ve 37 voleybol takımı katılıyor.

Mardin Emniyet Müdürlüğü halı saha tesislerinde düzenlenen turnuvanın açılış maçına Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara, 70. Mekanize Tugay Komutanı Lokman Ali Yılmaz, Mardin Milli Eğitim Müdürü Niyazi Ekin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür yardımcısı Hadi Çomaktekin, Mardin Hava Meydanları Müdürü Mübarek Bedir, Kamu kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Turnuva öncesi bir konuşma yapan Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara, turnuva ile öğrenciler arasında dostluğun ve kardeşliğin sağlanması, öğrencilerin eğlenmesi ve derslerine motive olmalarını amaçladıklarını söyledi.

Geçmiş yıllarda oluğu gibi bu yılda gençlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kara, "Amacımız siz gençlerin arasında mevcut olan kardeşlik ve dostluk bağlarını güçlendirmektir. Sizler bizim de milletimizin de ümidisiniz. Sizleri seviyoruz. Sizler eğer aileleri bir bahçe olarak kabul ediyorsak. Siz bu bahçenin en taze fidanlarısınız. Kanaatimce sizler bu fidanların toprak altındaki köklerisiniz. Ne kadar çok ne kadar sağlam ve derin olursa bu fidanlar o kadar sağlam ve gür olacaktır. Bizimde emeğimiz çabamız bunun içindir." dedi.

Mardin Merkez, Kızıltepe, Nusaybin ve Derik ilçelerinde bulunan Liselerden Mardin merkez ve ilçelerden olmak üzere 50 liseden 51 futbol takımı 37 voleybol takımı olmak üzere toplam 87 takım ve bin 320 öğrenci katılacağını vurgulayan Kara, şöyle konuştu:

"Turnuva bitiminde Mardin merkez ve ilçelerde dereceye giren 1., 2. ve 3. Futbol ve voleybol takımlarına ve en centilmen futbol takımına kupaları düzenlenecek törenle verilecektir. Turnuvaya katılan okullara, ikişer adet futbol ve voleybol topları ile katılım sağlamalarından dolayı birer adet plaket verilecektir.

Ayrıca turnuvaya katılan öğrencilerin suç ve kötü alışkanlıklara karşı bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla "Madde bağımlılığı, Sigaranın Zararlan, Toplum Destekli Polislik, Etkili İletişim ve Verimli Ders Çalışma Yöntemleri" konularında eğitim seminerleri düzenlenecektir. Seminerden sonra katılan öğrencilere, kitap hediye edilecek ve öğle yemeği ikram edilecektir.?

Daha sonra Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara Mardin Anadolu Lisesi ile İMKB Anadolu Lisesi arasında oynanan halı saha futbol maçının başlama vuruşunu yaparak turnuvayı başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber