Kardeşlerin tüfekle oyunu ölümle sonuçlandı

Eskişehir'de iki kardeşin okula gitmek için hazırlandıkları sırada babalarına ait tüfekle oyunu ölümle sonuçlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

8 yaşındaki çocuk, evde kimsenin olmadığı sırada elindeki tüfeğin ateş alması sonucu 9 yaşındaki ağabeyini vurarak ölümüne neden oldu. Olay sonrası sinir krizi geçiren anne ve baba ise hastaneye kaldırıldı.

Olay, Merkez Odunpazarı ilçesi Yenidoğan Mahallesi Sevinç Caddesi Taşıt Sokak'ta Önder Doğan'a ait 3 numaralı apartmanda meydana geldi. Mehmet Ali Yasin İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki A.D., aynı okulun 2. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki ağabeyi Alperen D. ile evde kimsenin olmadığı sırada bir fabrikada işçi olarak çalışan baba Önder D.'ye ait av tüfeğiyle oynamaya başladı. Ancak öğlenci olan ve okula gitmek için hazırlık yapan iki kardeşin tüfekle oyunu acı sonla bitti. 8 yaşındaki A.D.'nin elindeki tüfek bir anda ateş aldı ve çıkan saçmalar ağabey Alperen D.'ye isabet etti.

Aldığı saçmalarla yaralanarak yere yığılan Alperen D., olay yerinde yaşamını yitirdi. Evde silah sesi duyulması üzerine çevre sakinleri duruma polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri Doğan ailesine ait evde acı manzarayla karşılaştı. Yapılan incelemede Alperen D.'nin olay yerinde aldığı saçmaların etkisiyle yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaşananlar karşısında ne olduğunu anlamaya çalışan 8 yaşındaki A.D. ise polis tarafından önce hastaneye, ardından Çocuk Şube Müdürlüğüne götürüldü. Olay sonrasında eve gelen anne Handan ve baba Önder D., sinir krizi geçirdi. Sakinleştirici iğne yapılan aile daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Küçük Alperen'in cenazesi ise otopsi için Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Diğer yandan, üzücü haber üzerine Doğan kardeşlerin okuduğu okulda hüzün hakim. Olayın duyulması üzerine sınıf okul arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber