60 yaşından sonra Kur'an öğreniyorlar

Uşak Kemal öz Mahallesi Karakıran Camii'ndeki, Kur'an derslerine genç-yaşlı onlarca cemaat katılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaş ortalamaları 60 olan Kur'an talebeleri, yatsı namazlarından sonra camide iki ayrı grup halinde yaklaşık 2 saat ders görüyor ve ilerlemiş yaşlarına rağmen Allah'ın (cc) kitabını en güzel şekilde okumayı öğrenmek istiyor.

Uşak'ta Özellikle gençlik çağlarında çeşitli sebeplerden dolayı Kur'an okumayı öğrenemeyen vatandaşlar İl Müftülüğü'nün başlattığı kurslar sayesinde cami görevlilerinin yardımı ile Kur'an derslerine başladı. Haftada üç gün yatsı namazından sonra iki saat ders gören genç-yaşlı Kur'an talebeleri, kurslar nedeniyle İl Müftülüğü'ne ve cami görevlilerine teşekkür ediyor. İl Müftüsü Fuat Altıntaş ise kursların kış boyunca devam edeceğini ifade ederek kent merkezindeki bir çok camide bu kursların devam ettiğini ve yüzlerce insanın Kur'an okumayı öğrenmek için kurslara katıldığını söyledi.

Başlatılan kurslar kapsamında derslerin verildiği camilerden olan Karakıran Camii'nde özellikle 60 yaşın üstüdeki mahalleliler, imam Fatih Tuncer ve müezzin Sadettin Göl'ün üstün gayretleriyle kısa sürede tecvitli olarak Kur'an-ı Kerim okumayı öğreniyor. Karakıran Camii İmam Hatibi Fatih Tuncer ile Müezzin Kayyımı Sadettin Göl, derslere katılan cemaatin çok istekli olduklarını, bazılarının tecvit bazılarının ise alfabe eğitimi almaya başladığını ifade ederek, ?Kur'an dersleri cemaatimizle olan bağımızı arttırdı. Haftada üç gün yatsıdan sonra ders yapıyoruz. İl Müftülüğümüzün başlattığı kurslar hem bizi hem cemaatimizi sevindirdi. Kurslarımız kış boyunca devam edecek. İnşallah derse katılan cemaatimizi tecvitli Kur'an okumayı öğretmeceğiz. Derslere katılan cemaatimiz arasında 17 yaşında olanda var 80 yaşında olanda var. Hepsi çok istekli bir an önce öğrenmek istiyorlar.? dediler.

61 yaşına girdiğinde Kur'an öğrendiğini ve camide başlayan kurslarla da tecvit öğrenmeye başladığını söyleyen 68 yaşındaki İbrahim Turan, ?Allah'a çok şükrediyorum. 61 yaşında Kur'an okumayı öğrendim. Öğrenmenin yaşı yok. İnsan istedikten sonra her yaşta ilim öğrenebiliyor. Günün büyük bir bölümünü evde Kur'an okuyarak, hocamızın bizlere verdiği dersleri takip ederek geçiriyoruz. Biz genç yaşta çeşitli sebeplerden dolayı Kur'an öğrenme imkanı bulamadık. Çocuklarımıza ise bu eksikliği yaşatmamak için genç yaşta kursa göndererek öğrettik. Herkese genç yaşta Kur'an okumayı öğrenmeleri için tavsiyelerde bulunuyoruz? dedi.

Bugüne kadar hiç Kur'an dersi görmeyen ve derslere alfabeden başlayanlar ise ?Bugüne kadar çok istememize rağmen öğrenemedik. Kur'an okumayı öğrenemeyeceğimizi düşünüyorduk. Ancak yatsıdan sonra başlayan bu kurslar sayesinde alfabeyi iki günde öğrendik. İnşallah kurs bitimine kadar Kur'an okumayı öğreneceğiz. Derslerin başlamasına vesile olan İl Müftülüğümüze ve bize tahammül göstererek ders veren hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber