Kütahya'da öğrencilere ücretsiz okul servisi

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Çitgöl beldesinden ilçe merkezindeki okullarda öğrenim gören yaklaşık 200 öğrenci, her gün belediyeye ait servislerle ücretsiz taşınıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Çitgöl beldesinden ilçe merkezindeki okullarda öğrenim gören yaklaşık 200 öğrenci, her gün belediyeye ait servislerle ücretsiz taşınıyor.

Çitgöl Belde Belediye Başkanı Recep Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldede yaşayan ve ilçe merkezinde öğrenim gören yaklaşık 200 öğrencinin her sabah belediyeye ait servis araçlarıyla evden alındığını, okul çıkışında da okullarından alınarak beldeye getirildiğini söyledi.

Eğitime verdiklerin desteğin sürekli olacağını ifade eden Yalçın, şöyle konuştu:

"Bu öğrenciler, beldemizin, ülkemizin geleceğidir. Eğitime katkı olarak ne yapsak azdır. Onlara tüm kapılarımız sonuna kadar açıktır. Çitgöl'de bulunan ilkokul ve ortaokula da bilgisayar ve fen laboratuvarı oluşturulmasında katkı yaptık. Okul kütüphanesinin zenginleştirilmesinde ve okul sineması için salon kurulmasında da yardımlarımız olacak. Eğitim alanına verilen destekler ve yapılan yatırımları hiçbir zaman boşa gitmeyen hizmetler olarak görüyorum. Bu nedenle belde belediyesi olarak eğitim alanında başarıların artmasından yanayım. Bu konuda beldemizdeki okulumuzda yaşanan başarıları da ödüllendirerek yeni başarılara ulaşmanın yolunu açıyoruz."

Yalçın, ücretsiz servis uygulamasından velilerin memnun olduğunu ve bu uygulamayla velilerin bütçelerine katkı yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül / Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber