Yapımı devam eden yüksekokula öğretim görevlileri atandı

Abana ilçesinde yapımı süren meslek yüksekokuluna öğretim görevlileri atandığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abana ilçesinde yapımı süren meslek yüksekokuluna öğretim görevlileri atandığı bildirildi.

Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nur Belkayalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) bünyesinde faaliyet gösterecek Sabahat-Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulunda ilk etap da açılacak olan Doğalgaz, Sıhhi Tesisat Teknolojisi ile Yapı Denetimi bölümlerine 3'er öğretim görevlisi atandığını söyledi.

Ataması yapılan öğretim görevlilerinin göreve başladığını ifade eden Belkayalı, "Bu yıl ki ek yerleştirmelerde Doğalgaz, Sıhhi Tesisat Teknolojisi ile Yapı Denetimi bölümüne öğrenci talep etmiştik. Ancak atamaların geç yapılması nedeniyle öğrenci alamadık" dedi.

Belkayalı, Yükseköğretim Kurulu (Yök) tarafından onaylanan 7 programlarının daha olduğunu vurgulayan Belkayalı, şöyle konuştu:

"Bu programlar için yıl içerisinde öğretim görevlisi alımları gerçekleştirilerek. Ardından bölümlere öğrenci alımı talebinde bulunulacaktır. Şu an toplamda 6 akademik personelimiz bulunuyor. Bu sene içerisinde 1 memur atamamız yapıldı. Önümüzdeki yılda artan iş yoğunluğuna bağlı olarak idari personel atamalarımız gerçekleşecektir."

Doğalgaz, Sıhhi Tesisat Teknolojisi bölümüne atanan öğretim görevlisi Hüsamettin Demircan da, Abana'nın çok güzel bir ilçe olduğunu söyledi.

Okul binasının fakülte düzeyinde bir meslek yüksekokulu binası olduğunu vurgulayan Demircan, "Meslek yüksekokulu binamız gerçekten çok güzel bir yapıya sahip" diye konuştu.

Muhabir: Semih Yüksel

Yayıncı: Sinan Özmüş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber