Çanakkale'ye Vakıf Üniversitesi kurulması girişimleri

Çanakkale Valisi ve Hüseyin Akif Terzioğlu Şefkat Yuvası Vakfı Başkanı Güngör Azim Tuna, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden (ÇOMÜ) sonra kente ikinci bir üniversite kurulması konusunda başlattıkları girişimlerin destek gördüğünü söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tuna, bir otelde düzenlenen "Çanakkale'ye vakıf üniversitesi kurulması" konulu arama konferansında yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin gittikçe büyüyen bir üniversite özelliği taşıyan ÇOMÜ'ye sahip olduğunu belirtti.

Bundan sonraki dönemde Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı eliyle bir vakıf üniversitesi kurulması konusu etüdünün yapılması için bir araya geldiklerini anlatan Tuna, "Bir binayı yapmadan önce nasıl ki bir zemin etüdü yapılır, ondan sonra inşaat başlar. Biz de bu zemin etüdü çalışmasını yapıyoruz. Biz artık

'Çanakkale'ye ikinci bir üniversite olmalı mı, olmamalı mı-' sormuyoruz. Biz buraya ikinci üniversite olabileceğini, olması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Çanakkale'nin vizyonunu turizm, tarım ve üniversite kenti olarak belirlediklerini ifade eden Vali Tuna, şunları kaydetti:

"Çanakkale gerçekten üniversite eğitimi noktasında çok tercih edilen bir şehir. Bunu rakamlar gösteriyor. Demek ki bir cazibesi var kentin. Çevresel etkileri yönüyle zarar verecek sanayileri zaten istemiyoruz. Bir üniversite kurmak, bir okul açmak da fabrika yapmaktan farklı değil. Çünkü üniversite de bir bacasız fabrika. Şehir üniversitelerle büyüsün, gelişsin istiyoruz. Kentin üniversite kurulması noktasında güçlü yanlarının ve fırsatlarının çok fazla olduğunu düşünüyoruz. Ancak bunu masaya yatırarak bir beyin fırtınası yapmak istedik. 41 yaşını dolduran Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı'nın bu üniversiteyi kurabilecek gücü var. Eğitime destek amacıyla kurulmuş vakfın adını taşıyan bir üniversitesinin de olması son derece önemlidir."

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise vakıf üniversitesine karşı çıkmalarının söz konusu olmadığını, ancak bu süreçte ÇOMÜ'nün de ihmal edilmeden desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Daha sonra söz alan sivil toplum kuruluş temsilcileri ve iş adamları da vakıf üniversitesi kurulmasına destek verdi.

Konferansa, vakfın yöneticileri, ilçe kaymakamları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile iş adamları katıldı.

Konferans, yapılan grup toplantılarının ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber