Iraklı öğretmenin dilinin kesilmesini Türk doktorlar engelledi

Irak'ta öğretmenlik yapan 45 yaşındaki Mudhar Nizzar Mustafa, yakalandığı dil tümöründen Türkiye'de gördüğü tedavi ile kurtuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karabük'te hizmet veren Özel Medikar Hastanesinde ameliyatla dilindeki tümörü alınarak sağlığına kavuşan Mustafa, ülkesine döndükten sonra hastaneye teşekkür mektubu gönderdi.

Irakta dil tümörü teşhisi konulan öğretmen Mudhar Nizzar Mustafa'ya Iraklı doktorlar dilinin alınması gerektiğini söylemiş, öğretmen olduğu ve böyle bir durumda işini yapamayacağı için kabul etmeyince çareyi Türkiye'de aramıştı. Yaptığı araştırma sonrası Karabük'te hizmete açılan Özel Medikar Hastanesine başvuran Mustafa, Medikar Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Üçkan ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Burcu Üçkan tarafından gerçekleştirilen bir ameliyatla dilindeki tümörden kurtuldu.

Mustafa'nın konuşma bozukluğu yaşamayacağı şekilde dili onarıldı. Hastaya beraberinde boyun lenf bezleri temizleme ameliyatı yapıldı. Patoloji sonucuna göre, bütün tümör dokusu ve lenf bezleri geniş şekilde çıkarıldığı için ışın tedavisi ya da kemoterapiye gerek duyulmadı. Irak'ta dilinin kesilmesine karar verilmesine rağmen bir umutla Türkiye'ye gelen Mustafa, çok sevdiği öğretmenlik mesleğine devam etmesini sağlayan hastane personeli başta olmak üzere ameliyatı gerçekleştiren doktorlara teşekkür mektubu gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber