Bursalı öğrenciler, Konya'da Türk Yıldızları'nı ziyaret etti

Bursa Yıldırım ilçesi Emek İlköğretim Okulu öğrencileri, 3'üncü Ana Jet Üs 134'üncü Akrotim Filo Komutanlığı Türk Yıldızları'nı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldırım Emek İlköğretim okulu 4-E sınıfı öğrencileri Bursa da bir ilke imza atarak Konya'da ki 3'üncü Ana Jet Üs 134'üncü Akrotim Filo Komutanlığı Türk Yıldızlarını ziyaret kapsamında önemli bir etkinliğe imza attı.

Gerçekleşen muhteşem gezi kapsamında minik öğrenciler uçakları yakından inceleme imkanı bulurken, aynı zamanda kendileri için hazırlanan gösteriyi izledi. Ardından Türk Yıldızlarını kullanan pilotlarla bir araya gelen minik öğrenciler, yakından inceledikleri Türk Yıldızları uçaklarına hayran kaldı.

ÖĞRENCİLERDE PİLOT OLMA FİKRİ OLUŞTU

Sınıf Veli Temsilcisi Mehmet Ulu, toplam 14 öğrenci ve 6 velinin katıldığı gezi kapsamında ayrıca Mevlana Müzesi ve Etnografya müzesini de ziyaret ettiklerini belirtti. Öğrencilerin gezi kapsamında büyük mutluluk duyduğuna dikkat çeken Ulu, ?Pilotlarımız öğrencilerle bire bir ilgilendiler. Uçakları beraber incelediler. Bu gezi kapsamında öğrencilerde pilot olma fikri oluştu. Minik öğrenciler Türk yıldızları ile gurur duyduklarını belirttiler.? dedi.

Günübirlik olarak düzenlenen gezide Türk Yıldızları Filo Komutanlığı tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildiğini anlatan Mehmet Ulu, ?Türk yıldızlarını Bursa'dan ilk defa bizim okul öğrencileri ziyaret etti. Öğrenciler gezi kapsamında uçakları bire bir inceledi. Akıllarında ki soruları pilotlara sorma ve ilk ağızdan cevap alma imkanı buldu. Öğrenciler

en çok; ?neden polit olmayı seçtiniz', ?uçma nasıl bir duygu', ?yere indiğinizde ayağınız yere bastığında ne hissediyorsunuz'. ?Kullandığınız uçağın hayatınızdaki yeri neredir' ve ?iyi bir pilot nasıl oluruz' şeklinde sorularda sordular.? dedi.

Türk Yıdızı pilotlarının ise ziyaretten oldukça memnun olduklarını anlatan Mehmet Ulu, pilotlar ise öğrencilere; ?Bizler sizlerin büyüklerinizin vergileri ile bu görevi yapıyoruz ve buradayız. Sizi burada ağırlamaktan çok büyük gurur dupduk. Biz Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkını temsil ediyoruz. Biz sizinle olmaktan gurur ve onur duyduk.? şeklinde duygularını dile getirdi.

Mehmet Ulu, Konya 3'üncü Ana Jet Üs 134'üncü Akrotim Filo Komutanlığı Türk Yıldızları'nı ziyaret etmeleri için gerekli izni almalarında kendilerine yardımcı olan Okul Müdürü Reşat Ok ve Yıldırırm Kaymakamı Mehmet Yapıcı'ya da teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber