TBMM, staj eğitimi yaptırırken, not ortalamasını esas alacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 00:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM BİRİMLERİNDE ZORUNLU STAJ, BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ VE MESLEKİ BECERİ EĞİTİMİ YAPILMASI İLE İLGİLİ BİLGİ NOTU

Başkanlık Makamının 23.04.2012 tarihli ve 63083 sayılı Olurları ile yürürlüğe giren ?TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı Birimlerinde Zorunlu Staj, Bilgilendirme Eğitimi ve Beceri Eğitimi Görecek Olan Öğrencilerin Belirlenmesi ile Görev ve Sorumlulukları Hakkında Yönerge? doğrultusunda TBMM'de üniversite öğrencilerine zorunlu staj ve bilgilendirme eğitimi, meslek lisesi öğrencilerine mesleki beceri eğitimi yaptırılmaktadır.

Genel Hususlar:

1- Birimlerin ihtiyaçları ve kapasiteleri dikkate alınarak stajyer kontenjanları Genel Sekreterlik Oluru ile belirlenmektedir.

2- Başvurular şahsen veya posta yoluyla yapılabilmektedir.

3- Başvuruların ilan edilen kontenjanların üzerinde olması halinde, not ortalamasına göre oluşan başarı sıralaması dikkate alınmaktadır.

4- Stajların hizmet gereklerine uygun olarak yapılmasından hizmet birimleri, staj sürecinin gözetim ve denetiminden İnsan Kaynakları Başkanlığı sorumludur.

5- Öğrenciler; zorunlu staj, bilgilendirme eğitimi ve mesleki beceri eğitimine bir kez katılabilmektedir.

6- Stajyerler ücretlerini kendileri ödemek şartıyla personel yemekhanelerinden ve ödünç alma dışında kütüphane hizmetlerinden faydalanabilmektedir.

Üniversite Öğrencileri için:

1- Zorunlu staj üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarında mecburi tutulan stajı içermektedir.

2- Bilgilendirme eğitimi ise üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarının staj zorunluluğu bulunmayan öğrencilerinin isteği üzerine yaptırılan eğitimi ifade etmektedir.

3- Bilgilendirme eğitimi ve zorunlu staj başvuruları 1 Nisan - 30 Nisan tarihleri arasında kabul edilmektedir.

4- Zorunlu staj; temmuz, ağustos ve eylül ayları içinde en fazla 30 iş günü olarak yaptırılmaktadır. Zorunlu staj öğrencilerinden; başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanı sureti, öğrenci belgesi, staj zorunluluk belgesi, başarı belgesi (yurt dışında eğitim gören öğrencilerin belgeleri tercümeleri yapılmış ve elçilik onaylı olmalı), başvurusu olumlu değerlendirilen öğrencilerden sigorta priminin okulu tarafından ödeneceğini gösterir belge ve iki adet vesikalık fotoğraf istenmektedir.

5- Bilgilendirme eğitimi ise temmuz ve eylül aylarında 5'er iş günü olarak uygulanmaktadır. Bu eğitime katılacak öğrencilerden başvurularında başvuru dilekçesi, öğrenci belgesi, nüfus cüzdanı sureti (yurt dışında eğitim gören öğrencilerin belgeleri tercümeleri yapılmış ve elçilik onaylı olmalı) istenmektedir.

6- Zorunlu staj ve bilgilendirme eğitimi gören öğrencilere katılım belgesi verilmektedir.

Meslek Lisesi Öğrencileri için:

1- Mesleki beceri eğitimi; 3308 sayılı Kanun kapsamında, meslek liselerinin (açık lise, olgunlaşma enstitüsü ve iş okulu hariç) 12'nci sınıf öğrencilerinin eğitim ve öğretim yılı süresince okullarınca belirlenen haftanın üç günü işletmede, 2 günü okulda devam eden eğitimini içermektedir.

2- Mesleki beceri eğitimi başvuruları 1 Mayıs ? 31 Mayıs tarihleri arasında kabul edilmektedir.

3- Öğrencilerden başvurularında; başvuru dilekçesi, 3308 sayılı Kanun kapsamında beceri eğitimi almasının zorunlu olduğuna dair yazı, son iki yılın not ortalamasını gösterir belge ve nüfus cüzdanı sureti istenmektedir. Başvurusu olumlu değerlendirilen öğrencilerden ayrıca okullarından onaylı olarak getirecekleri işletmelerde mesleki eğitim sözleşmesi, staj dosyası ile iki adet vesikalık fotoğraf istenmektedir.

4- Öğrencilere eğitim öğretim yılı boyunca her ay asgari ücretin net tutarının % 50'si oranında ödeme yapılmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber