Vali'den kırmızı plaka çıkışı

Okul aile birliği başkanları toplantısında konuşan Vali Yerlikaya, ?Eğitim beşikten mezara kadardır. Ben okul aile birliği toplantılarına kırmızı plakalı aracımla gitmiyorum. Eşimi yanıma alıp sade bir veli gibi çocuğumun okuluna gidip veli toplantısına katılıyorum.? dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ Okul Aile Birliği Başkanları Toplantısı Vali Ali Yerlikaya'nın başkanlığında Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Vali Yerlikaya, Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve okul aile birliği başkanları katıldı.

Okulun yaşayan bütün bir canlı olduğunu ifade eden Vali Yerlikaya, okulu yöneten idarecilere okul aile birlikleri tarafından yardımcı olunması gerektiğini ve sosyal faaliyetler üzerinde durularak, bu alanlarda yapılacak çalışmalarda okul aile birliklerinin de olmasını istedi. Okul çevresinde faaliyet gösteren başta internet kafeler olmak üzere sosyal alanların öğrencilere okul saatinde eğitim öğretimi etkileyecek şekilde zarar vermesini önlemek amacıyla aktif çalışmaların yapıldığını ifade eden Vali Yerlikaya, bu konu ile ilgili Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim'in çalışmaları hakkında bilgi verdi.

EĞİTİM BEŞİKTEN MEZARA KADARDIR

Eğitimin insan yaşamındaki önemine vurgu yapan Vali Yerlikaya, ancak eğitim yoluyla Gazi Mustafa Kemal'in çizdiği yolda ilerlenebileceği ve gerçek manada kalkınmış, dünyada adından söz edilen müreffeh bir ülke olabileceğimizi söyledi. Eğitim beşikten mezara kadar olduğunu aktaran Vali Yerlikaya, ?Asıl olan eğitim beşikten mezara kadar olanıdır. Siz saygıdeğer veliler buna gönülden inanmışsınız. Eğer inanmasanız burada olmazdınız.? dedi.

KIRMIZI PLAKA ÇIKIŞI

Çocuklarının veli toplantılarına katıldığını ifade eden Vali Yerlikaya, ?Çocuklarımın başarısı için veli toplantılarına eşim ve ben sürekli gideriz. Ama kırmızı plakalı aracımla değil. Bir veli gibi sade bir şekilde giderim. Tüm velilerin çocuklarının başarısı için toplantılara katılması gerekir.? Dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber