Ölüdeniz Belediyesi gürültü kirliliği yapan işletmelere ceza kesecek

Yabancıların Ölüdeniz'de en çok gürültü kirliliğinden şikayet etmesi belediyeyi harekete geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye canlı müzik izin belgesi olmayan veya dışarıya aşırı müzik veren işletmelere 60 bin TL'ye kadar para cezası vermeyi düşünüyor.

Gürültü ve çevre kirliliği şikayetleri Ölüdeniz Belediyesi ve Fethiye Otelciler Birliği'ni(FETOB) harekete geçirdi. Otelcilerinde eğlence mekanlarındaki gürültüden şikayetçi olması üzerine Ölüdeniz belediyesi yaptırımlarını sertleştirdi. Beldedeki bar, disko ve restoran sahiplerine bir bildiri yayınlayan Ölüdeniz Belediyesi, önümüzdeki sezon gürültü yapan işletmelere yönelik uygulanacak yaptırımları anlattı.

Bugüne kadar yapılan denetimlerde cezai işlem yapmadıklarını anlatan Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, zabıta ve çevre il müdürlüğü ekipleri ile yapılacak denetimlerde bar, disko ve restoranlardan çevreye yayılan müzik gürültüsü için işletmelere 19 bin ile 60 bin TL arasında cezai işlem uygulanacağını söyledi. Bar, disko ve havuz başı müzik kabinlerinden yayılan gürültü ile personellerin görevlerinden ayrılırken motosikletleri ile çıkardıkları gürültünün beldede konaklayan turistleri rahatsız ettiğini anlatan Yılmaz, "Bugünden itibaren canlı müzik izin belgesi olmayan ve dışarıya aşırı müzik vererek yanındaki işletmeyi rahatsız eden işletmeler hakkında tutanak tanzim edilecek. Fethiye Kaymakamlığı'na gönderilecek bu tutanaklarla 19 bin TL'den 60 bin TL'ye kadar para cezası verilmesi istenecek. Bugüne kadar en az tutanak tutan bir turizm beldesiyiz. Ancak şikayetlerin doruğa çıkması ile biz de tedbirlerimizi artırmak zorundayız. Burası herkesin huzur için yaşayabildiği bir yer olmalıdır." dedi.

FETOB Başkanı Yavuz Torunoğulları da gürültü kirliliği ve hanutçuluğun turizme ivme kaybettirdiğini söyledi. Fethiye'nin tamamında turizm işletmecileri ile toplantılar yaptıklarını ve bu işletmelerin misafirlerinden en fazla gürültü kirliliği ve hanutçuluk konusunda şikayet ettiğini öğrendiklerini anlatan Torunoğulları, "Turizmde kayıp yaşamamak için Ölüdeniz bölgesinde belediyeden destek istedik. Gürültü yapan barlar herkesçe biliniyor. Eğer hala devam ederlerse şikayetçi olacağız. Bir kural varsa bu kurala herkes uyacak. Yüzde 10'luk bir kısım bu kuralları ihmal ediyor ve turizme zarar veriyorsa gerekli tedbirler elbette ki alınmalıdır." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Muğla Valiliği bünyesinde kurulan 179 Turizm Çağrı ve Danışma Merkezi'ne Fethiye bölgesinden en fazla gürültü ve çevre kirliliği konusunda şikayet geldiği öğrenilmişti. Fethiye'den merkeze telefon ve e-posta yoluyla yapılan 900 şikayetin büyük bölümünü Ölüdeniz'de yaşayan yabancıların talepleri oluşturuyor. Bu yıl merkezin telefonları, en fazla gürültü kirliliğinden çaldı. 488 şikayetin 200'üni oluşturan gürültü kirliliğini 59 şikayetle çevre ve deniz kirliliği oluşturuyor.

Bu arada Fethiye Belediyesi de gürültü kirliliğine dikkat çekmek için ilçe genelinde bir çalışma başlattı. İlçedeki reklam panolarından halka seslenen belediye boşa çalınan korna ve yüksek sesle yapılan müzik yayınlarına karşı vatandaşları uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber