Lojman cinayetine esrarengiz ihbar

Haber Giriş : 08 Ekim 2005 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Güngör'ün meclis lojmanlarında öldürülmesi olayı baba Erol Güngör'e gelen şaşırtıcı bir telefonla bambaşka bir boyut kazandı. Kimliği belirsiz bir ihbarcı, cinayetin bölücü örgüte yakın oldukları bilinen dört milletvekili oğlu tarafından işlendiğini iddia etti. Esrarengiz ihbarcı cinayetin bir mesaj niteliği taşıdığını ve şifresinin S, A, Y, A harflerinde gizli olduğunu iddia etti. Cinayetin işlendiği dönemde meclis lojmanlarında oturduğunu iddia eden kişinin, ?Vicdanım rahat değil. Bu cinayeti milletvekili oğlu olan dört kişi işledi? sözleri cinayeti araştıran komisyon üyelerinin şüphelerini, olayın bir aşk cinayeti olmadığı konusunda ikna etti. İhbarcı, cinayeti işleyenleri tanıdığını belirterek, ?Bu çocukların isimlerinin baş harfleri S, A, Y, A? dedi. Baba Erol Güngör'ü üç defa aradığı belirtilen meçhul şahıs daha sonra bilgi vereceğini söyledi.

İDDİA KOMİSYONDA

Baba Güngör'e birkaç defa telefon açan ihbarcı, cinayeti milletvekili oğlu olan dört kişinin işlediğini ve olayın üzerinin kapatıldığını iddia etti. Cinayeti işleyen şahısların baş harflerinin ?S, A, Y, A? olduğunu, şimdilik isimlerini vermeyeceğini anlatan şahıs, bu bilginin araştırılmasını istedi. İhbarcı, daha sonra tekrar arayarak yardımcı olacağını söyledi.

Baba Güngör bu detayları TBMM Lojman Cinayeti'ni Araştırma Komisyonu'na ulaştırdı. Komisyon ve baba Güngör o dönem lojmanda yaşadığını söyleyen kişinin tekrar arayıp detaylı bilgi vermesini bekliyor.

Cesedini sevgilisi bulmuştu

HAZİRAN 1991'de TBMM lojmanlarında herkes birbiriyle bayramlaşırken, aynı lojmanların 6. sokağında Mustafa Güngör cinayeti işlenmişti. SHP İzmir Milletvekili Erol Güngör'ün oğlu 21 yaşındaki Mustafa Güngör hem boğulmuş hem bıçaklanmış hem de silahla vurulmuştu. Güngör, 2.04 cm. boyuyla oldukça yakışıklı bir gençti. Gazi Üniversitesi Uluslarası İlişkiler Bölümü'nde okuyordu. Kız arkadaşı Çiğdem Taşkıran 24 Haziran 1991 günü 12.30 sularında, erkek kardeşini de yanına alarak Mustafa'nın kapısını çalmış, açılmayınca açık olan arka kapıdan girmiş ve Güngör'ün kanlar içindeki cesediyle karşılaşmıştı.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber