Sivas'ta 10 Kasım töreni yağmur altında yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 74. yıl dönümü nedeniyle Sivas'ta düzenlenen tören sağanak yağış altında yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene il protokolü ve yetkililer şemsiyeleri ile gelmek zorunda kaldı. Ancak bayrak tutan öğrenciler yağmur altında zor anlar yaşadı. Vali Zübeyir Kemelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter ile Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün anıta çelenk sunmasının ardından Vali Kemelek şeref defterini imzaladı. Kemelek, deftere ?Samsun'dan yola çıkarak 4 Eylül 1919'da temellerini attığınız Sivas'ta sizin gösterdiğiniz ilke ve hedeflere dün olduğu gibi bugün de Sivas halkı sahip çıkmakta, ülkemizi dünya milletleri arasında en iyi milletler arasına taşımak için çalışmaktadır. Çok ağır şartlarda ya istiklal ya ölüm parolasıyla bir milletin kurtuluşuna liderlik yaparak eşine az rastlanır bir kahramanlıkla adınızı tarih sayfalarına altın harflerle yazdırdınız.? ifadelerini yazdı.

Saatler 09.05'i gösterdiğinde ise sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu. Sağanak yağışa rağmen yaya ve araç trafiği durdu. Vatandaşlar yağmura rağmen saygı duruşunda bulunmayı ihmal etmedi. Törenler, Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde 'Atatürk Fotoğrafları' sergisi ve Atatürk Kültür Merkezi'nde Yenişehir Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Atatürk anma programı ile devam etti. Programda Atatürk Oratoryosu sunuldu, marşlar ve şiirler okundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber