Farklı inanç gruplarının dini hakları Bursa'da tartışılıyor

Reform İzleme Grubu'nun 27. toplantısı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın ev sahipliğinde Bursa'da başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2012 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantının açılışında konuşan Bakan Arınç, farklı inanç grubundaki vatandaşlarla diyalog, yargı ve temel haklar, adalet, özgürlük, güvenlik ve terörle mücadele başlıklarının toplantıda ele alınacağını açıkladı.

Toplantıya; Bülent Arınç, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Akif Demirkıran, Türkiye Büyük Millet Meclisi Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Tekelioğlu ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala da katılıyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bülent Arınç, 2003 yılından bu yana daha çok Ankara'da olmak üzere, bazı şehirlerde de bu toplantıların yapıldığına dikkat çekerek, Bursa'nın, toplantıya ev sahipliği yapmasının onur verici olduğunu kaydetti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, helikopter kazasında şehit olan askerlerin cenaze törenine katılması sebebiyle toplantıya katılamadığını anlatan Arınç, Türkiye'nin 2012 ilerleme raporunun değerlendirileceğini ifade etti. Bakan Arınç, ?Bildiğiniz gibi bir süre önce bu rapor yayınlandı. AB Bakanı Egemen Bağış, ayrıntılı açıklama yaptılar. Reform İzleme Grubu'nun ana gündem maddelerinden bir tanesi bu. Bakanlık yetkililerinin görüşlerini alacağız. Farklı inanç grubundaki vatandaşlarla diyalog, yargı ve temel haklar, adalet, özgürlük, güvenlik ve terörle mücadele başlıkları toplantıda ele alınacak. Böylesine önemli konuların tartışılacağı toplantının verimli geçeceğine inanıyorum.? dedi.

Cumhuriyet döneminden beri oluşturduğu potansiyeliyle Türkiye için itici güç konumuna gelen Bursa'nın, İstanbul'dan sonra en çok ihracat yapılan ikinci şehir olduğunu belirten Arınç, Bursa'nın tarihi, kültürel ve ekonomik özelliklerinden bahsetti. Arınç, şunları kaydetti: ?İleri teknolojiyi yakından takip eden Bursa, yeni sıçramasını gerçekleştirecektir. 2023 hedefleri içinde Bursa ihracatçısı en az 75 milyar dolarlık ihracatı yapmaya söz verdi. Bunu aşabilecek güce da sahip. Bursa, yabancı sermaye için de önemli bir cazibe merkezi konumundadır. Ayrıca, çok yakın bir gelecekte yeni bir yatırım dalgasına sahip olacaktır. Yeni otoyollar, yüksek hızlı tren ve Körfez geçişi ve yeni faktörler hayata geçerse Bursa daha çok cazibe merkezi haline gelecek. Hükümetimiz döneminde yükselişini hızlandıran Bursa, 2023'te dünyayı kıskandıracak konumda olacaktır. Bizlere düşen görev, bu amaca yönelik çalışmaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber