Sivas'ta esnafa hijyen eğitimi veriliyor

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından gıda maddesi üreten, satan ve toplu tüketime arz edilen işyerlerinin sahipleri ve çalışanlara yönelik Hijyen eğitimleri Divriği ilçesinde başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2012 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birlik Başkanı Beşir Köksal, amaçlarını insan sağlığına önem vererek esnaf ve sanatkârların idari para cezası almalarını önlemek olduğunu söyledi.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Divriği Esnaf Odası işbirliği ile gerçekleştirilen seminere ilçede fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında, satışında çalışan ve ekmek satış yerlerinde ekmek satışı yapan personel katıldı.

İlçede bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Salonu'nda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapan Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, hijyen eğitimlerini talebin fazla olması nedeniyle Divriği ilçesinden başlattıklarını belirtti. Hijyen eğitiminin önemine değinen Köksal, ?Amacımız insan sağlığına önem vererek esnaf ve sanatkârlarımızın idari para cezalarına muhatap kalmamalarıdır. Gıda Kanunu ve buna bağlı yönetmeliklerin içerikleri hakkında bilgi sahibi olmak bakımından bu eğitim önemlidir. Genel Hijyen Eğitimi Belgesi almayan ve belge sahibi olmayanlar işyerlerinde çalışamayacaklar ve çalıştıkları takdirde ilgili kurumlar tarafından cezai müeyyide uygulanacaktır. Bu nedenle ekmek ve ekmek çeşidi ile uğraşan esnaflarımızın bu eğitimlere mutlaka katılmaları gerekmektedir.? dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız ise Türkiye de en çok tüketilen gıda olan ekmek için Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek çeşitleri tebliği ile ekmek üretimi, satış, depolama ve muhafaza koşullarının tekrar şekillendirildiğini ifade etti. Ekmek tebliğinde en önemli değişimlerden birinin de ekmek üretiminde çalışanların hijyen eğitimi almasının zorunlu hale geldiğini vurgulayan Yıldız, yapılan değişiklikle gıdanın tüketiciye en güvenilir şekilde arzını sağlamayı amaç edinildiğini kaydetti. Yıldız, hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdadaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda iyi hijyen uygulamaları, gıda zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşidi mevzuatları konularında bilgi verdi.

Seminer sonunda katılımcılar sınava tabi tutuldu. Sınavda 70 puan ve üzerinde alanlara sertifika verilecek. Semineri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Divriği Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Gürel ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Özfidan da takip etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber