Zayıflayayım derken ölmeyin

Zayıflama ilaçları ölüm saçıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eczacıları Birliği halkı bu tür haplara karşı uyarıyor. Birlik, zayıflama ilaçlarının ölüm kapsülleri haline geldiğini, bitkisel olduğu gerekçesiyle hala masummuş gibi gösterildiğini belirterek önlem alınmasını istedi.

Türk Eczacıları Birliği, zayıflama ilaçlarının tehlike saçtığına dair bir açıklama yaptı

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti, 'Tamamen bitkisel' sloganıyla yola çıkan ve merdiven altı üretimi yapılan zayıflama ilaçlarının, eczane dışındaki pek çok yerden kolaylıkla temin edilebildiği, çoğu zaman kaçak yollarla ülkeye sokulduğunu bildirdi.

Açıklamada, içeriğinde ne olduğu bile bilinmeyen bir biçimde üretilerek tüketiciye sunulduğuna dikkat çekilerek şöyle denildi:

"Bu tür ürünlerin bitkisel olduğu gerekçesiyle zararsız olması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Çünkü bitkisel ürün bile olsa, bu tür ürünler eczacı denetiminde, doğru dozlarda ve doğru kullanım şekilleriyle tüketilmelidir. Her ilaçta olduğu gibi, bitkisel ürünlerde ve hatta bitkilerde de yanlış kullanım, başka hastalıkları ve beraberinde ölümü bile getirebilmektedir?

Türk Eczacılar Birliği ayrıca, bu tür ilaçların Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılıp ilaç takip sistemine alınmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber