Hükümet AB için kamuyu topluyor

Haber Giriş : 09 Ekim 2005 21:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 ekimde Avrupa Birliği ile müzakerelerin başlamasının ardından çalışmalarını hızlandıran hükümet, kamu kesimi ile en geniş katılımlı toplantısını bu akşam yapıyor. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün başkanlığında saat 20.00'de başlayacak toplantıda son hazırlıklar gözden geçirilecek. Başmüzakeci Ali Babacan'ın çalışmalarını yürüttüğü toplantıya, bütün devlet kuruluşlarından birer temsilci çağrıldı.

70'e yakın kamu görevlisinin katılması beklenen toplantıda Dışişleri Bakanı Gül ve Devlet Planlama Teşkilatı birer sunuş yapacak. Hükümet bu toplantının ardından müzakere heyeti ve sürecine ilişkin çalışmalarını tamamlayacak.11 ekim salı günü Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e konuyla ilgili bir brifing verecek olan Başmüzakereci Ali Babacan, 12 ekim çarşamba günü de çalışmalarını basın toplantısı yaparak kamuoyu ile paylaşacak.

MEB heyetini belirledi

Milli Eğitim Bakanlığı ise, Avrupa Birliği müzakere sürecini götürecek heyeti belirledi.Bakanlığın müzakerecileri Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik'in koordinasyonunda, Araştırma Geliştirme Daire Başkanı Ruhi Kılıç ile Talim Terbiye Kurulu Başkanı Ziya Selçuk olacak.Salih Çelik, başmüzakereci Ali Babacan ile temas halinde olacak, Bakanlığın müzakerecileri ile birlikte süreci yönetecek.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber