Başçı: Ölçülü bir faiz indirimi düşünülebilir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 11:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Merkez Bankası Başkanı Başçı, enflasyonda iyi haberler geleceğini söyledi. TL'nin aşırı değerlendiğini belirten Başçı, ölçülü faiz indiriminin düşünülebileceğini de açıkladı.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Anadolu Ajansı'nın yeni portalı Finans Haberleri Terminali'nin canlı toplantılar dizisi AA Finans Masası'nda gündemi değerlendiriyor.

Merkez Bankası Başkanı Başçı, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye notunu değerlendirirken, küresel finans sistemini kredi derecelendirme kuruluşlarının verdiği kararlar üzerine inşa etmenin doğru olmadığını söyledi.

Başçı, ''Türkiye'de enflasyon düşecek, Türkiye'de büyüme hızlanacak ve Türkiye'de dış denge bozulmayacak. Bu 3 faktörü bir araya koyduğumuzda Türkiye'nin kredi notunun daha iyinoktalarda olması gerekiyor'' dedi.

Enflasyon beklentisi yüzde 7,4'ün altı

Erdem Başçı, ''Yakın planda önümüzdeki 2 aylık dönemde enflasyon cephesinde iyi haberler gelmeye devam edecek. Yüzde 7,4'ün altında yılı bitireceğimizi tahmin ediyoruz'' diye konuştu.

Ölçülü bir faiz indirimi düşünülebilir

Başçı, Türk Lirası'nın aşırı değerli olma noktasına geldiğine dikkati çekerek, bundan sonra Merkez Bankası olarak bu konuyla ilgili çalışma yapacaklarını söyledi.

Erdem Başçı, TL böyle güçlü kalmaya devam ederse bir tane daha ölçülü faiz indiriminin düşünülebileceğini vurgulayarak, bunun, TL'nin değer kazanmasını engellemek için değil, yumuşatmak için olacağını kaydetti.

2013 için büyüme beklentisi

Erdem Başçı, Türkiye'nin 2013 yılında büyümesinin hem iç talep hem de ihracat kanadından geleceğini belirterek, ''İki kanaldan birden büyümeye destek gelecek, dolayısıyla gelecek seneki büyüme bu yıldan daha yüksek olabilir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber