Belediye başkanı iş adamından 700 bin lira bağış istedi

Balıkesir eski MHP İl Başkan Yardımcısı olan işadamı Hüseyin Şahingiray, şehir merkezinde bulunan işyerinin ruhsatı için Belediye Başkanı İsmail Ok ve yardımcılarının, Balıkesirspor'a 700 bin lira bağış istediğini iddia etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahingiray, işyerinin bulunduğu bölgeye benzinlik yapılması talebininse şahsi olmadığını, onu Balıkesirspor Kulübü'ne bağışlayacağını kaydetti.

Şahingiray, geçen ay Başkan Ok ve Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk'ün belediye binasında darp edilmesiyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Olaydan sonra aralarında Şahingiray'ın da bulunduğu dört kişi tutuklanmış, kısa bir süre sonra serbest bırakılmıştı. Toplantıda konuşan işadamı Şahingiray, geçen ay Başkan Ok'un makam odasında yaşanan olayı kendisinin de tasvip etmediğini söyledi. Balıkesir Belediye Başkanlığı'ndan 2009'da 25 yıllığına Toplu Taşıma Merkezi'nin bulunduğu alandaki işyerini sözleşmenin 16. maddesine istinaden Burger King firmasına kiraya verdiğini ifade etti. Söz konusu işyerini mart ayında 10 yıllığına kiraladığını belirten Hüseyin Şahingiray, "Bunun için sözleşmedeki şartlara göre belediyeden izin almama gerek yoktu. Bunu bilmeme rağmen belediye yetkililerine yine de şifaen bilgi verdim. Bunun üzerine firmanın işyerinde yapacağı tadilat için belediyeden izin aldık. Burger King firması tadilat işlemlerini tamamladıktan sonra eylül ayında ruhsat başvurumuz onaylandı ancak kendilerine ruhsat verilmedi. Verilmemesinin nedeni ise 700 bin lira bağış yapılması gerektiğidir. Bu bağış, tarafımızdan ve firma yetkililerinden talep edilmiştir." dedi.

'KİMSEYE KİNİM VE NEFRETİM YOK'"

Olay günü Başkan İsmail Ok'un yanına, ruhsat işlemlerinde karşılaştığı zor durumu görüşmek için gittiğini anlatan Şahingiray, "Burger King yetkilileri, istenen paranın çok yüksek olduğunu ve kesinlikle veremeyeceklerini söyledi. Ayrıca sözleşme gereği yasal yükümlülükleri ve cezai şartları tarafıma yansıtacaklarını bildirdiler. Daha önce şirket yetkililerim defalarca belediye ruhsat başvurusu yapmış, bir netice alamamışlardır. Bunun neticesinde Başkan Ok, görüşme talebimi dikkate almayarak sinkaflı bir şekilde beni odasından kovdu. Bundan dolayı ben de kendisine ve oradaki görevlilere, 'Polis çağırın, bu konuyu emniyette çözelim.' dememe rağmen dikkate almadı." şeklinde konuştu.

Başkan Ok'un, olaydan sonra yaptığı basın toplantısında, "Fast food firması, olaydan sonra ruhsat almak için müracaat etti." açıklamasının doğru olmadığını öne süren Şahingiray, kendilerinden istenen 700 bin liranın ne amaçla istendiğini sorarak, "Bu paranın rüşvet mi haraç mı olduğunu kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyorum." dedi. Şahingiray, Ok'u ölümle tehdit ettiği iddiasınınsa doğru olmadığını savundu. Başkan Ok'un makamına kesinlikle baskın ve tehdit amaçlı gitmediğini söyleyen Şahingiray, kendisine yöneltilen mafya ve çete suçlamalarını çok çirkin bulduğunu ifade etti.

Üç yıldır belediyede kameraların neden çalışmadığını soran Hüseyin Şahingiray, şöyle devam etti: "Bana bir iftira atıldı. Yasal haklarım saklıdır. Başkan Ok'un yaptığı, fevri davranıştır. Hakkımda kullandığı kelimeler ve ithamlar, o anda acemice söylenmiş sözlerdir. 700 bin lira, Balıkesirspor'a bağış adı altında istendi. Bu parayı belediye başkanı, yardımcıları ve Balıkesirspor yetkilileri istedi. Burger King yetkililerinin bana verdiği bilgi, 700 bin liradan aşağı bağışın kabul edilemeyeceğidir."

Olaydan sonra tutuklanma gerekçesini "çok komik" olarak değerlendiren Şahingiray, "Şikayetçi olarak gittik, suçlu olarak çıktık. 700 bin lira para istenen biziz, cezaevine giren de biziz. Şu anda işletmeyle ilgili herhangi bir sorun yoktur. Benim kimseye kinim ve nefretim yok. Ben haksızlığa uğradım ve mağdur oldum. Bu konuları araştırmak üzere bir vatandaş olarak cumhuriyet savcılarını ve emniyet yetkililerini göreve davet ediyorum." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber