Twitter üzerinden 6 bin kitap topladılar

Ağrı Ziraat Odası'nın Twitter üzerinden çiftçi ailelerin çocuklarına yönelik başlattığı "Ağrı Aydınlanıyor" adlı kampanya kapsamında 6 bin kitap toplandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 22:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 gün önce Twitter üzerinden "#agrıaydınlanıyor" sloganıyla sosyal medya üzerinden başlattıkları kitap toplama kampanyasının 10 gündür devam ettiğini belirtti.

Kitap okumanın insanın ufkunu genişlettiğini ifade eden Aydemir, eğitime yönelik söylemlerin eyleme dönüştürülmesi gerektiğini ifade ederek, "Bir çocuk her kitaptan aldığı bilgi ve fikirle farklı bir karakter halini alıp, farklı dünyaların sahibi olabiliyor. Oda olarak bizim işimiz aslında çiftçilerin eğitimiyle alakalı. Çiftçilerimizi atalarımızdan kalma tarımla uğraştırmaktansa, gelişen teknolojiyle ve onların daha iyi eğitim alabilmelerini sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Sosyal organizasyonlarda çok aktif olan kişilerin Twitter'i kullandığını anlatan Aydemir, bunu da lehlerine çevirmek istedikleri için sosyal medya üzerinden bu kampanyayı başlattıklarını söyledi.

-Medya-İş Sendikası'ndan 500 kitap-

Kampanya kapsamında 10 günde 6 bin kitap topladıklarına dikkati çeken Aydemir kampanyaya Medya-İş Sendikası'nın da destek verdiğini söyledi.

Aydemir, "Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Sayın Gürsel Eser de bizi arayarak 500 kitap bağışladıklarını, kitapların kolilendiğini söyledi. Bundan sonra da kendi çevremize bu kampanyayı duyuracağız" dedi.

İstanbul'da iki bölgede kitapları topladıklarına işaret eden Aydemir,

"Gelen kitaplar için ziraat odamızda bir bölüm ayırdık. Türkiye'nin bu kampanyaya duyarlılık göstermesi gerekiyor. Bize verilecek her destek gelecek nesillerin aydınlığı ve daha iyi yetişmesi çok önemlidir" diye konuştu.

Aydemir, 20 bin kitaba ulaştıktan sonra hedeflerinin "Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasın" adlı bir projeyi hayata geçirmek olacağını belirtti.

Ağrı Ziraat Odası'na kayıtlı 15 bin 300 çiftçi olduğunu belirten Aydemir,

"Bu kampanya kapsamında toplanan kitaplarda maddi durumu iyi olmayan ilköğretim ve ortaöğretimde okuyan çiftçi çocuklarımıza verilecek. Ağrılılar olarak kampanyaya dört elle sarılmamız gerekiyor. Ağrı'daki tüm kurum, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının, aydınlanma kampanyamıza, çocuklarımızın geleceğine ışık tutmak için destek vermelerini istiyoruz" dedi.

Muhabir: Fethullah Yaman - Fatma Güven / Zehra Melek Çat

Yayıncı: Emine Konuk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber